• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Egy éve működik a szuperhatóság, de nincs önálló honlapja

Lapszemle MA 06:10 Forrás: Telex
Egy éve működik a szuperhatóság, de nincs önálló honlapja

Az NNGYK-nak a mai napig nincs honlapja, továbbra is a már nem is létező hatóságok oldalait használja, vagy éppen az ÁNTSZ-ét

Tavaly augusztus 1-jén az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) beleolvadt a Nemzeti Népegészségügyi Központba (NNK), és egyesített erőikből létrejött a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) nevű szuperhatóság, ahol azóta minden egészségügyi feladat összpontosul. Az NNGYK-nak azonban a mai napig nincs honlapja, ehelyett a továbbra is a hivatalosan már nem is létező hatóságok oldalait használja – vagy éppen a 2018 óta nem létező ÁNTSZ-ét, írja a Telex.

Megkérdezték az NNGYK-t, hogy lehet-e már tudni, mikor kezd el működni az új honlapjuk, illetve hogy ha ez megtörténik, akkor mi a terv az elődintézményi honlapokkal. Rákérdeztek arra is, hogy miért döntöttek úgy hogy egyes élő tartalmakat továbbra is az ÁNTSZ oldalán tesznek közzé, és az új oldal elindulásával ez a párhuzamosság megszűnik-e. „Tájékoztatjuk, hogy a két kulcsfontosságú intézet fúziójával számos szakterület egy új honlap-rendszerben egyesül, kiiktatva a jogelőd intézmények által működtetett és fenntartott rendszerek és oldalak párhuzamosságait” – írták válaszukban.

„Olyan fontos szakterületek egyesüléséről van szó, melyek szakmailag felügyelik és irányítják Magyarország foglalkozás-egészségügyi, közegészségügyi-járványügyi, egészségügyi igazgatási, egészségfejlesztési, gyógyszer és betegbiztonsági, valamint gyógyszerészeti szabályainak érvényesülését. Ebben a folyamatban a népegészségügyi feladatok ellátásához szükséges szakrendszerek működtetése, fejlesztése elsőbbséget élvez. A nyilvánosság tájékoztatása továbbra is zavartalanul működik a jogelőd intézmények honlapján. Továbbá a lakosság hiteles tájékoztatására az NNGYK által fenntartott Egészségvonal komplex szolgáltatása is rendelkezésre áll telefonon, e-mailen és chatroboton keresztül. Ezek a szolgáltatások már az EgészségAblak applikáción keresztül is elérhetők.

Az új honlap elindulásával a jogelőd intézmények oldalain élő tartalom nem lesz, a szakmai szempontból jelentős tartalmak felkerülnek az új weblapra. Az nngyk.gov.hu oldal fejlesztési munkái folyamatosak, a tartalmak publikálása a közeljövőben megkezdődik – írták, idézi a Telex.