• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

 • egynapos sebészet
  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

Egy hetük van szerződni az egészségügyi dolgozóknak

Lapszemle 2021.02.22 Forrás: 24.hu
Egy hetük van szerződni az egészségügyi dolgozóknak

Emmi: semmi nem indokolja, hogy később vezessék be az új jogviszonyt. Szerintük az érintettek széles köre elfogadja az új feltételeket.

Március 1-jétől, tehát lényegében egy hét múlva megszűnik az addigi közalkalmazotti jogviszony, helyette lesz az egészségügyi szolgálati jogviszony. Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint a szakdolgozók fele fontolgatja, hogy előbb-utóbb elhagyja az állami egészségügyet. A megkérdezettek negyede mondta azt, hogy nem szeretne bekerülni az új jogszabály hatálya alá, további 20 százalék pedig itthagyná a magyar egészségügyet.

Az RTL Klub híradója által megszerzett dokumentum szerint az Országos Kórházi Főigazgatóság még tegnapelőtt is olyan levelet küldött az intézményeknek, hogy mit kell tartalmaznia az új munkaszerződésnek - idézte a riportot a 24.hu.

Az új szabályok értelmében a jövőben csak engedéllyel lehet másodállást vállalni, cserébe az orvosok jelentős béremelést kapnak. A hálapénz elfogadása év elejétől bűncselekmény.

Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint a szakdolgozók fele fontolgatja, hogy előbb-utóbb elhagyja az állami egészségügyet. A megkérdezettek negyede mondta azt, hogy nem szeretne bekerülni az új jogszabály hatálya alá, további 20 százalék pedig itthagyná a magyar egészségügyet. Azt is mondta az elnök, hogy több olyan dolgozóról tud, akiknek elrontották a besorolását, amely alapján kapná a fizetést.

Hasonló problémát látnak az orvosok is. A Magyar Orvosok Szakszervezet szerint is feszültséget szül az új szerződés, és nem csak azért, mert csak az utolsó napokban ismerhetik meg azt. Egy nap alatt két, egymásnak ellent mondó utasítás jött ki – mondta az RTL Klubnak egy orvos.

A minisztérium úgy reagált: semmi nem indokolja, hogy később vezessék be az új jogviszonyt. Szerintük az érintettek széles köre elfogadja az új feltételeket.

Legolvasottabb cikkeink