• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Egyelőre hiába keressük az OKFŐ honlapját

Lapszemle 2021.01.13 Forrás: mfor.hu
Egyelőre hiába keressük az OKFŐ honlapját

Az ÁEEK honlapján semmi nem utal arra, hogy helyébe az Országos Kórházi Főigazgatóság lép, amelynek viszont nincs honlapja.

December 31-ével megszűnt a közel 90 egészségügyi intézmény fenntartója, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, helyébe a nagyobb jogköröket kapó Országos Kórházi Főigazgatóság lépett. Ám még az ÁEEK honlapján sincs erre utaló hír vagy közlemény, és az új hivatal weboldalát is hiába keressük, egyelőre nincs nyoma - írja az mfor.hu.

A január 11-én frissített, 506/2020. (XI. 17.) Korm. rendelet szerint az OKFŐ feladatai közé tartozik az egészségügyi ellátórendszer működésének figyelemmel kísérése, a felülvizsgálatát érintő stratégiai kormányzati döntések megalapozása, melynek keretében közreműködik az egységes és átlátható új nemzeti egészségügyi irányítási rendszer kialakításában. Egy másik jogszabály alapján pedig az eddigi törvényekben kórházfenntartóként említett ÁEEK helyett 2021. január 1-jétől az új Országos Kórházi Főigazgatóságot kell érteni.

Az ÁEEK honlapja megszűnésének és az OKFŐ weboldalának megjelenésének késlekedésének oka pedig minden bizonnyal az lehet, hogy mivel veszélyhelyzetben az Országos Kórházi Főigazgatóságot az Operatív Törzs vezetőjeként kijelölt rendészetért felelős miniszter, Pintér Sándor irányítja, február 8-ig nem is találunk majd a digitális térben erre utaló változásokat.

Orbán Viktor mindjárt az OKFŐ létrehozásának bejelentése utáni napon, 2020. november 18-án ki is nevezte Jenei Zoltánt az új hivatal élére. Azóta sokan találgatják, hogy miért volt szükség egy új egészségügyi csúcsintézmény létrehozására, és többen úgy vélik, hogy lehet ez az egészségügy további centralizálása és militarizálása. De az is realitás lehet, hogy a kirendelés könnyebbé válik, hiszen január 1-jétől minden állami egészségügyi intézmény minden dolgozójának egyazon munkáltatója lesz, aki jóval egyszerűbben tudja mozgatni a munkaerőt.

---

Megkérdeztük az Emberi Erőforrások Minisztériumát, jól gondoljuk-e, hogy a február 8-ig tartó veszélyhelyzet miatt nem találjuk az OKFŐ weblapját, de eddig nem kaptunk válasz. Ahogy kapunk visszajelzést, frissítjük cikkünket.

További részletek a cikkben.

 

Legolvasottabb cikkeink