• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

Egyre több beteg hagyja ott az állami kórházakat

Lapszemle 2021.09.25 Forrás: 24.hu
Egyre több beteg hagyja ott az állami kórházakat

A hálapénz nélkül az orvosok nem szívesen operálják meg az államiban azokat a betegeket, akik a várólisták miatt feltorlódtak.

Tavaly a koronavírus-járvány miatt a kórházak részleges kiűrítése, kezelések leállítása, majd az így feltorlódott betegek jelentkezése, idén pedig az állami rendszerben a hálapénz tiltása, állami egészségügyből orvosok magán-egészségügyi ellátásba történő távozása jelentősen befolyásolja azt, hogy a magánegészségügy mennyire fut fel. És úgy fest, a vártnál is sokkal többen gyógyíttatják magukat a magán-egészségügyi szolgáltatóknál – ez a következtetés vonható le abból, amelyet a felszólalók mondtak egy tegnapi, a magánegészségügyről rendezett konferencián - írja a 24.hu.

A magánszolgáltatók szerint drámai, ami az idén a fekvőbetegek ellátásában történik, foglalja össze az előadások lényegét az azénpénzem.hu.

Az egyik magánszolgáltató vezetője arról számolt be, hogy megjelentek náluk olyan új társadalmi rétegből páciensek, akik előtte nem vették igénybe a szolgáltatásukat. Egy másik szolgáltató vezetője, a volt gazdasági miniszter, Kóka János, a Doktor24 csoport elnöke szerint a fekvőbetegek ellátásában lettek elképesztőek a viszonyok. A járvány miatt számos beavatkozás maradt el, amelyek a nyitást követően „ráömlöttek” a rendszerre. A társadalombiztosítási és a magánellátásra egyaránt. Közben viszont szavai szerint átrendeződött a terep. A hálapénz nélkül ugyanis az orvosok nem szívesen operálják meg az államiban azokat a betegeket, akik a várólisták miatt feltorlódtak. Nekik nagyon sok akut esetet kell ellátniuk, sokan jelentkeztek náluk ilyen beavatkozásokra.

Kirschner András, a Swiss Medical Group tulajdonos ügyvezetője arról beszélt, hogy „az állami ellátásban dolgozók tologatják a műtéteket, korábban hamar elvégezhető beavatkozásokra – mint egy lágyéksérv – várólisták alakulnak ki, ami szerinte egy vicc. A főorvosok is a privát rendelés felé fordulnak. Nem ritka, hogy 30-40 százalékos juttatásért odaviszik saját betegeiket is. Mint a konferencián kiderült, az orvosokra vonatkozó új szabályozás miatt ismét belendültek a lakásrendelők is.”

Legolvasottabb cikkeink