• nátha
  • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

   A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Együtt fejlesztenek Heves kórházai

Lapszemle Forrás: Heves Megyei Hírlap

Innovatív, lehetőségekkel élni akaró és élni tudó kollektíva dolgozik Gyöngyösön, ezt mutatja a most bejelentett pályázati sikerük is.

Fejlődési pályára állt a gyöngyösi mellett az egri és a hatvani kórház is az elmúlt években, és büszke vagyok arra, hogy a régió három legnagyobb kórháza között elindult a párbeszéd, példás az együttműködés – hangsúlyozta Weisz Péter, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház főigazgatója azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, melyet Horváth László országgyűlési képviselővel, Jakó Ildikóval, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ(ÁEEK) térségi igazgatójával tartott, a amelyről a Heves Megyei Hírlap tudósított.

Az ÁEEK pályázatának segítségével összesen több mint 235 millió forint segíti a gyöngyösi Bugát Pál kórházat abban, hogy a jövőben tovább csökkentse fenntartási költségeit, javítsa, egyben költséghatékonnyá tegye a betegellátáshoz tartozó üzemeltetési szolgáltatásokat. Gyöngyös esetében ez az élelmezést, valamint a kórházi textília mosatásának körülményeit érinti. Az elnyert pályázat fontos erénye a költségek objektív és számszerűsíthető csökkentése mellett a régió három – Hatvan, Salgótarján és Gyöngyös – kórházának együttműködése révén valósul meg. Erről Jakó Ildikó beszélt a tájékoztatón.

A hatvani kórházzal a betegétkeztetés, a salgótarjáni gyógyító intézménnyel pedig a mosodai szolgáltatás területén működnek majd együtt. A pályázati összegből a gyöngyösi kórház a tálalás-mosogatás rendszerét megújító eszközeit tudja beszerezni, miközben a hatvani kórház felújított konyhájának kapacitása maximálisan kihasználttá válik. A kórházi textília mosatása is hasonló elvek mentén változik, hiszen a salgótarjáni kórház mosodai eszközfejlesztését és kapacitásnövekedését ily módon a régió kórházai maximálisan ki tudják használni. A gyöngyösi kórház az elnyert pályázati összegből a textília mozgatásához szükséges szállítóeszközöket tudja beszerezni.

Legolvasottabb cikkeink