• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

   Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

  • "Sokkal több beteget tudunk ellátni az egynapos sebészet során"

  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

Együtt fejlesztenek Heves kórházai

Lapszemle Forrás: Heves Megyei Hírlap

Innovatív, lehetőségekkel élni akaró és élni tudó kollektíva dolgozik Gyöngyösön, ezt mutatja a most bejelentett pályázati sikerük is.

Fejlődési pályára állt a gyöngyösi mellett az egri és a hatvani kórház is az elmúlt években, és büszke vagyok arra, hogy a régió három legnagyobb kórháza között elindult a párbeszéd, példás az együttműködés – hangsúlyozta Weisz Péter, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház főigazgatója azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, melyet Horváth László országgyűlési képviselővel, Jakó Ildikóval, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ(ÁEEK) térségi igazgatójával tartott, a amelyről a Heves Megyei Hírlap tudósított.

Az ÁEEK pályázatának segítségével összesen több mint 235 millió forint segíti a gyöngyösi Bugát Pál kórházat abban, hogy a jövőben tovább csökkentse fenntartási költségeit, javítsa, egyben költséghatékonnyá tegye a betegellátáshoz tartozó üzemeltetési szolgáltatásokat. Gyöngyös esetében ez az élelmezést, valamint a kórházi textília mosatásának körülményeit érinti. Az elnyert pályázat fontos erénye a költségek objektív és számszerűsíthető csökkentése mellett a régió három – Hatvan, Salgótarján és Gyöngyös – kórházának együttműködése révén valósul meg. Erről Jakó Ildikó beszélt a tájékoztatón.

A hatvani kórházzal a betegétkeztetés, a salgótarjáni gyógyító intézménnyel pedig a mosodai szolgáltatás területén működnek majd együtt. A pályázati összegből a gyöngyösi kórház a tálalás-mosogatás rendszerét megújító eszközeit tudja beszerezni, miközben a hatvani kórház felújított konyhájának kapacitása maximálisan kihasználttá válik. A kórházi textília mosatása is hasonló elvek mentén változik, hiszen a salgótarjáni kórház mosodai eszközfejlesztését és kapacitásnövekedését ily módon a régió kórházai maximálisan ki tudják használni. A gyöngyösi kórház az elnyert pályázati összegből a textília mozgatásához szükséges szállítóeszközöket tudja beszerezni.

Legolvasottabb cikkeink