• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

  • 10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

   10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

 • egynapos sebészet
  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

Első fokon elmarasztalta az egri kórházat a bíróság

Lapszemle Forrás: heol.hu - vg.hu

Az intézménynek ki kell fizetnie a dolgozóknak a csaknem 21 hónapban elmaradt cafetéria-juttatást.

Jogszerűen jár az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet öt, az intézményt perlő dolgozójának a csaknem 21 hónapban elmaradt cafetéria-juttatás – döntött a hét közepén első fokon az Egri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság. Dr. Snellenperger Judit bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője közleményében tudatta: a bíróság öt felperes keresete alapján elmarasztalta a kórházat, amelyet arra kötelezett, hogy a határozat jogerőre emelkedésétől számított 15 napon belül fizesse meg nekik a 2013. április 1-jétől 2015. január 8-ig járó cafetéria-juttatás címén járó összeget, valamint annak a középidőtől számított kamatait – írja a Heves Megyei Hírlap – online.

Az ítélet nem jogerős, hiszen annak kézbesítése után 15 napon belül fellebbezésnek van helye, s a jogorvoslat lehetőségéről a döntés kihirdetésekor jelen lévők nem mondtak le – húzta alá dr. Snellenperger Judit bíró.

Az igazságszolgáltatási szerv képviselőjétől származó információink szerint öt magánszemély nyújtott be keresetet az ügyben a közigazgatási és munkaügyi bírósághoz. Más értesülésünk arról szól, hogy az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége is közreműködött a keresetindításban, az Egri Ápolási Szakszervezet és az Autonóm Területi Szakszervezet kezdeményezésére. A jogi lépésre azért került sor, mert az egri Markhot kórház dolgozói az egészségügyi intézmény államosítása óta, majdnem két esztendeje nem részesültek a béren kívüli juttatásban.

A szakszervezeti szövetség elnöke, Székely Tamás kifejtette: az ítélet alapján nyilvánvaló, hogy a kórházi dolgozókat évente egyhavi bérnek megfelelő cafetéria-juttatás illeti meg, amit a kamattal együtt visszamenőleg át kell utalni nekik. Az érdekvédők számításai szerint – az egri Markhot kórházban és rendelőintézetben több mint 1400 alkalmazottat figyelembe véve – az állam által lerovandó összeg együttvéve elérheti a 200 millió forintot. Ez a per példaértékű lehet más egészségügyi intézményben dolgozók számára is, akik hasonlóképpen nem kapták meg a cafetériát az államosítás óta – tette hozzá Székely Tamás.

A témával kapcsolatban a Világgazdaság – online így ír: Az első fokon megnyert eljárást az Egri Ápolási Szakszervezet és az Autonóm Területi Szakszervezet kezdeményezésére indította az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ) azért, mert az intézményben a 2013-ban lezajlott államosítás óta nem fizettek béren kívüli juttatást, holott az – a munkaadó állításával ellentétben – jogszerűen jár az alkalmazottaknak. Ezt bizonyította most be a szakszervezet a bíróság előtt is – jelentette be Székely Tamás , a konföderáció elnöke. Az első fokon eljáró Egri Munkaügyi Bíróság gyors, egyértelmű döntése szerint az évente egyhavi bérnek megfelelő juttatás megilleti a dolgozókat, s azt visszamenőleg is ki kell nekik fizetni. A szakszervezeti konföderáció számítása szerint ez az összeg elérheti a kétszázmillió forintot.

Legolvasottabb cikkeink