• nátha
  • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

   A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

 • melanóma
  • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

   Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

   Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

  • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Ennyit ér a detox talptapasz a szakértők szerint

Lapszemle 2024.02.13 Forrás: penzcentrum.hu
Ennyit ér a detox talptapasz a szakértők szerint

Nem a szervezetből "kiszívott" méreganyagok hatására változik a tapaszok színe, hanem mert faecetet tartalmaznak, ez pedig elszíneződik.

Szinte évente bukkan fel egy-egy újabb csodaszer, többnyire a széles tömegeknek még elérhető áron, melyekkel aligha találkozunk patikákban. Sokszor ez is a hírverés része: mintha nem azért nem lenne kapható gyógyszertárban, mert semmilyen gyógyhatást nem bizonyítottak a termék kapcsán, hanem mert eltitkolják a nagyközönség elől. A magyar gyógyszerhatóság például folyamatosan vonja ki a forgalomból a CBD-tartalmú étrendkiegészítőket, vagy újabban a melatonin tartalmú alvást segítő termékeket. Azonban odáig már nem ér a kezük, hogy ki mit rendel külföldről a neten! - írta a pénzcentrum.hu.

Az internetes keresések alapján magyar felhasználók is gyakran keresnek ilyen termékekre, köztük például a külföldről rendelhető Itsuki Kenko Detox tapaszra. Mit ígérnek ezek a termékek, és mi lehet az ígéretekből?A VeryWellHealth cikke szerint bár a méregtelenítő lábtapaszok azt ígérik, a talpra helyezve álmunkban távolítja el a szervezetből a méreganyagokat, ezt nem bizonyították klinikai kísérletek, kutatások. Az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága (Federal Trade Commission, FTC) már büntetést is szabott ki ilyen talptapaszok gyártójára, mert hamisnak és félrevezetőnek ítélték azokat az állításokat a termék kapcsán: hogy a méregtelenító párnák segíthetnek fejfájás, álmatlanság, depresszió, magas vérnyomás, paraziták, ízületi gyulladás, cukorbetegség vagy legyengült immunrendszer esetén.

Megállapították, hogy a talptapaszok színváltozása nem a szervezetből "kiszívott" méreganyagok hatására történik, hanem mert a tapaszok faecetet tartalmaznak, ez pedig elszíneződik. Azt is megállapították, hogy a méregtelenítő tapaszoknak lehetnek káros mellékhatásai is: bőrirritáció és -égés, szédülés és légzési nehézségek. Továbbiak a cikkben