• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Etetik a Szent Imre Kórház Covid-osztályán dolgozókat

Lapszemle 2021.01.25 Forrás: 444.hu
Etetik a Szent Imre Kórház Covid-osztályán dolgozókat

Az a legjobb, amikor egy egészségügyi dolgozó anyukája ír, hogy megköszönje, hogy minden nap viszünk ételt a lányának.

Minden hétköznap ingyen szállítanak ebédet a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház Covid osztályán dolgozóknak a Kalicka Bistróból. A kezdeményezés egy adakozótól származik, aki egy nap otthagyott egymillió forintot az étteremben - írta a 444.hu. Vidovszky Gergely, a bisztró egyik tulajdonosa arról mesél, hogy őket is szíven ütötte a járvány még tavaly tavasszal, el is kellett küldeniük a dolgozóik nagy részét, most pedig lényegében csak egy séf és a tulajdonosok viszik az üzletet. „A másik tulajdonosnak, Simon Tamásnak van egy barátja, aki egy labortechnikai cégnek a tulajdonosa, neki most eléggé ment a szekér a járvány miatt. Ő egy októberi napon bejött és adott nekünk egymillió forintot, hogy ezzel támogasson minket is, de szerette volna, ha valahogy az egészségügyi dolgozókon is segítsünk ebből a pénzből” - meséli Gergely.

Az adakozó azt már a bisztró dolgozóira bízta, hogyan akarnak a pénzből az egészségügyben segíteni, ezért az étterem tulajdonosai úgy döntöttek, hogy a Szent Imre izolációs osztályán dolgozóknak készítenek ebédedet, de a választásuk nem volt véletlen.

A kapott egymillió forint nagyjából az alapanyagokra volt elegendő, a 1,5-2 óra plusz munkaórát, és a kiszállítás költségeit már az étterem tette hozzá. Két hónap után azonban az egymillió forint is elfogyott, de a tulajdonosok nem akartak feladni az ebédszállítást, ezért küldtek 10-15 törzsvendégnek emailt azzal a szlogennel, hogy „Vegyél egy napot!”. Ez azt jelentette, hogy a vendégek ha egy napra befizettek 25 ezer forintot, azzal állták a Covid-osztály dolgozóinak az ebédköltségét.