• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

 • egynapos sebészet
  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

Ez a hatóság üldözi márciustól a hálapénzt Magyarországon

Lapszemle 2021.01.12 Forrás: atv.hu
Ez a hatóság üldözi márciustól a hálapénzt Magyarországon

A szabad orvosválasztással kapcsolatos állásfoglalással a Debreceni Egyetem és a Klinikai Központ vezetése nem tud azonosulni.

A rendőrségnél a Nemzeti Védelmi Szolgálaton belüli szervezeti egység végzi a bűncselekmények felderítését válaszolta az ATV Híradójának megkeresésére a Belügyminisztérium. A kérdésre, miképp végzi ez a hatóság az ellenőrzést, illetve hogy volt-e már „tettenérés", és voltak-e már szankcióazt válaszolták: „Figyelemmel arra, hogy az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény vonatkozó rendelkezései 2021. március 1-jén lépnek hatályba, a hálapénzzel kapcsolatos új szabályok is csak ettől az időponttól alkalmazhatóak. Ebben az egyfajta átmeneti időszakban a hatóságok az érintettek felvilágosítására és tájékoztatására, valamint a megelőzésre fordítják energiáikat."

A híradóban szó esett a debreceni szülészeti klinikán bevezett gyakorlatról, amely szerint az intézmény szorgalmazza a hálapénz kivezetését, ezért megszüntették a „fogadott" orvos és szülésznő rendszerét, addig, amíg azt tiszta viszonyok között nem lehet folytatni. A döntést az Emmi is kifogásolta. A híradót kérdésére az egyetem rektori hivatala a kövekezőkről tájékoztatta: „A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti-Nőgyógyászati Klinika Facebook oldalán megjelent, szabad orvosválasztással kapcsolatos állásfoglalás nem a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának hivatalos álláspontja. A tájékoztatás a Debreceni Egyetem és a Klinikai Központ vezetésének tudta nélkül, előzetes egyeztetés mellőzésével jelent meg, annak tartalmával a Debreceni Egyetem és a Klinikai Központ vezetése nem tud azonosulni.

A Debreceni Egyetem és a Klinikai Központ vezetése elkötelezett a hatályos jogszabályok, így az ide vonatkozó törvény maximális betartása és betartatása mellett. Mindezek alapján a Klinikai Központ Elnöke a Debreceni Egyetem vezetésével egyetértésben utasította a Szülészeti-Nőgyógyászati Klinika igazgatóját, hogy az orvosválasztás és a várandósok gondozása a törvényi szabályozás szigorú betartásával történjen és mindent tegyenek meg a zavartalan, színvonalas ellátás érdekében."

Legolvasottabb cikkeink