• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Falus szerint összeomlott a közigazgatási és járványügyi rendszer

Lapszemle 2020.09.17 Forrás: hirklikk.hu
Falus szerint összeomlott a közigazgatási és járványügyi rendszer

Közel 30 ezren vannak már karanténban, kizárt, hogy a rendőrségnek van kapacitása ilyen volumenű ellenőrzésre.

Mára összeomlott és romokban van az egész állami közigazgatás és járványügy, az illetékesek pedig összevissza beszélnek, bár Molnár Lajos korábbi egészségügyi miniszter, egykori főnököm örökbecsű mondását idézve: nincs az az egészségügyi ellátás, aminél rosszabbat nem lehet nyújtani. Ennek alapján, azt kell mondjam, akármeddig el lehet így ketyegni” – fejtegette a Hírklikknek Falus Ferenc, akivel több, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos anomáliáról beszélgettünk. „Ha ilyen ütemben gyorsul a vírus terjedése, nagyon sok beteg és halott lesz” – prognosztizálta, hozzáfűzve: „Ha egyszer a folyamat beindult, rettentően nehéz megállítani azt”. „De legalább már Orbán Viktor is hirdeti a maszk hordásának fontosságát, persze ő is a kockázati csoportba tartozik” – jegyezte meg.

„Minden ilyen történet, és sok-sok megtörtént eset alapvetően az egészségügy működési képtelenségéről szól” – reagált az olvasóink által velünk megosztott történetekre a korábbi országos tiszti főorvos. Van, aki azt mesélte el, hogy több hónappal korábban elhunyt édesanyjának jött ki a hivatalos értesítés arról, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje; más arról számolt be, hogy három órányi sorban állás után, ugyan sarkon fordult és mégsem csináltatta meg a tesztet (vállalva inkább a kéthetes karantént), de három nap múlva értesítést kapott arról, hogy pozitívnak bizonyult a vizsgálat. Ez csak kettő a több, velünk megosztott történet közül, ezért gondoltuk, hogy megkérdezzük a szakértőt, hihetőek-e az ilyen esetek.

Falus sorolta, és sorolta és csak sorolta az összeomlás irányába mutató jelenségeket.

Kiszámíthatatlan – hiába az ígérgetések –, hogy mikor vonulnak ki tesztelni a hatóságok.

Kiszámíthatatlan, hogy mikor juttatják el a teszt eredményét az érintett személyhez.

Kiszámíthatatlan, hogy milyen határozatot kap a hatóságtól az érintett. Tud olyanról is, hogy a feloldó határozat előbb jött meg, mint az elrendelő; de olyan is megtörtént, hogy valaki az e-mailen megkapott karanténnyomtatvány miatt visszaírt, hogy nincs piros tinta a nyomtatójában, mire a hatóság visszaírta, hogy nem baj.

Esetleges, hogy mi történik a határon, kit, hogyan kezelnek. Nem egyszer megkérdezik például a beérkezőtől, hogy nagyon megrázná-e, ha karanténba kellene mennie.

A karanténból való felszabadítás orvosi vizsgálat nélkül történik. (De milyen alapon? – veti fel a járványügyi szakember, rámutatva: az eltelt 14 nap alatt akár ki is jöhet az érintetten a vírus.). 

Közel 30 ezren vannak már karanténban, kizárt, hogy a rendőrségnek van kapacitása ilyen volumenű ellenőrzésre. Az pedig már egyenesen a tragikus röhej kategóriájába tartozik, hogy egy illető Messengeren kapott egy üzenetet egy rendőrőrnagytól, hogy adja meg a telefonszámát kontaktuskutatás céljából, ám mindezt csak tíz nappal a fertőzés után.

Ismer olyan esetet is, amikor egy magas rangú rendőr hívta az illetőt kontaktus-kutatási ügyben, s amikor bemutatkozott, elmondta, hogy a korrupciót vizsgáló osztályról keresi, merthogy már őket is bevonták a kontaktus-kutatásba.

Gyakorlatilag nem működik a kontaktus-kutatás, erre csak egy példa: ismertek esetek, amikor  egy családtagot leteszteltek, de a család többi tagját nem.

Gyakran mást mond a hatóság, mint a háziorvos.

Falus szerint, ezek csak kiragadott példák, a sort az anomáliákról még hosszan lehetne folytatni.

Legolvasottabb cikkeink