• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Fejlesztések éve volt a tavalyi a Dél-Pesti Centrumkórházban

Lapszemle 2020.01.28 Forrás: dr.info.aeek.hu
Fejlesztések éve volt a tavalyi a Dél-Pesti Centrumkórházban

A beruházások között voltak épület felújítások, illetve egészségügyi eszközöket és járműveket is beszereztek.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ mellett az Egészséges Budapest Program forrásaiból, valamint más pályázati és saját forrásokból valósította meg a fejlesztéseket az intézmény – mondta 2019-ről Prof. Dr. Vályi-Nagy István, a Dél-Pesti Centrumkórház- Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet főigazgatója a dr.info.hu-nak adott interjúban. A beruházások között voltak épület felújítások, illetve egészségügyi eszközöket és járműveket is beszereztek. 

Ha röviden kellene összegeznie a tavalyi esztendőt, mit emelne ki a legfontosabbként?

Ami valóban rendkívül fontos és a betegellátás szempontjából nagyon jelentős volt 2019-ben az az, hogy az év végén kedvező traumatológiai és laboratóriumi finanszírozási változások történtek intézetünkben. Szintén jó hír, hogy az elvégzett szakmai fejlesztéseknek köszönhetően kórházunk Traumatológiai Osztálya megkapta a legmagasabb, III. progresszivitási besorolást. További szakmai előrelépést jelent az összevont Központi Laboratórium, az Angiológiai Osztály, a Genetikai Tanácsadás, a Központi Műtős Szakdolgozói Szolgálat és a Központi Pszichológiai Szolgálat létrehozása kórházunkban. A népegészségügyi szűrések iránti elkötelezettségünket mutatja részvételünk az országos vastagbélszűrésben. A 2019-ben elnyert European School of Oncology (ESO) tagság, valamint a Nemzeti Onkogenomikai és Precízós Onkoterápiás Programban és az Innovációs és Technológiai Minisztérium Tématerületi és Kiválósági Programjában történő részvétel kórházunk tudományos rangját, nemzetközi és hazai elismertségét igazolja. Jelentős eredmény az intézmény működésében az is, hogy decemberben új, egységes kórházi informatikai rendszer került bevezetésre. Ez a kollégák mindennapi munkáját, valamint a betegek gyors és szakszerű ellátását egyaránt segíti.

Milyen beruházások és fejlesztések valósultak meg 2019-ben intézetükben?

Összességében elmondhatom, hogy a felújítások tekintetében kedvező volt számunkra a tavalyi év. Több lehetőséget is ki kell emelnem, hiszen az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a vis maior keretből és szintén az ÁEEK központi beszerzésből származó támogatások mellett az Egészséges Budapest Program (EBP) forrásai, más pályázati és saját források is rendelkezésre álltak. Az ÁEEK vis maior keretből számos fejlesztés valósult meg. Kórházi textíliákat, speciális matracvédőket, szülészeti ultrahang készüléket, endoszkópos eszközöket, laboratóriumi centrifugákat, traumatológiai műtőasztal tartozékokat, laringoszkópokat, sterilizáló dobozokat, betegellenőrző monitorokat, infúziós pumpákat, fertőtlenítő műszer mosogatógépet, a Traumatológiai Osztályra transzport lélegeztetőgépet és monitorokat, ágyakat és tartozékait vásároltunk. Továbbiak a teljes cikkben

Legolvasottabb cikkeink