• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

 • egynapos sebészet
  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

Fekete hétfő: sok orvos és ápoló mondott nemet

Lapszemle 2021.03.02 Forrás: nepszava.hu
Fekete hétfő: sok orvos és ápoló mondott nemet

A legnagyobb elégedetlenség az aneszteziológusok között, valamint az intenzív osztályokon, a traumatológiákon és a sebészeteken van.

Hétfőn éjszaka lejárt a határidő, ekkora kellett valamennyi egészségügyi dolgozónak aláírnia az új munkaszerződését, amely az eddigi közalkalmazotti státuszát váltja át az új egészségügyi szolgálati jogviszonnyá. Aki addig ezt nem tette meg, annak megszűnt a munkaviszonya. Az aláírás nem megy simán, a legtöbben alig néhány nappal a határidő előtt kapták kézhez a konkrét munkaszerződésüket. Ezekben sokan hibákat találtak, melyeket a helyi menedzsmentek nem tudtak javítani, a szerződés egyenszövegébe ugyanis nem lehetett beleírni - írta a népszava.hu.

Nagy felzúdulást váltott ki az érintettek körében, hogy a túlmunkáért kisebb díjat ajánlottak nekik, mint a hétköznapi rendes munkaidőben ledolgozott műszakért. A legnagyobb elégedetlenség az aneszteziológusok között, valamint az intenzív osztályokon, a traumatológiákon és a sebészeteken van. A hírek szerint sok intézményben bizonytalanná váltak már a keddi műtétek. Úgy tudjuk, a legtöbb helyen kivártak az utolsó pillanatig, remélve, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság visszavonul, és módosítja az új szolgálati jogviszonnyal kapcsolatos határidőt a járvány utáni időszakra - írták.

A Magyar Orvosi Kamara a hétvégén saját Facebook-oldalán úgynevezett jogfenntartó nyilatkozat aláírására biztatta azon tagjait, akik a szerződési ajánlatot a benne talált hibák miatt nem kívánták elfogadni. Ebben jelezhetik, hogy ha egy hónapon belül nem kapják meg végleges aláírásra a javított munkaszerződést, a veszélyhelyzet elmúltával megszüntetik a jogviszonyt. Nem tudni, hogy hányan fogadták meg a köztestület ajánlását, de sokan azzal érveltek ellene, hogy a jogfenntartó nyilatkozat nem pótolja a munkaszerződést, ráadásul egyoldalú nyilatkozat, a másik felet nem kötelezi semmire. Továbbiak a cikkben

Legolvasottabb cikkeink