• nátha
  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

   Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

  • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

   Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

  • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

   Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Felújították a gyermekpszichiátria épületét Debrecenben

Lapszemle 2023.12.05 Forrás: haon.hu
Felújították a gyermekpszichiátria épületét Debrecenben

A Belügyminisztérium a járványhelyzet miatt egyelőre nem tartja indokoltnak, és nem is tervezi országosan a kötelező maszkhasználat bevezetését.

Ünnepélyesen átadták a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának felújított gyermekpszichiátriai épületét december 4-én, hétfőn délután. Immár a debreceni Bartók Béla úti épületben működnek a Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Osztály járóbeteg-szakrendelései, valamint itt kapott helyet a Klinikai Szakpszichológiai Központ is - számolt be róla a haon.hu.

Szabó Zoltán beszédében felidézte a klinika pszichiátriai szakterületét jellemző jelentős pillanatokat. A Debreceni Egyetem Klinikai Központ elnöke szerint a szakterület fejlődését, valamint a betegek és szüleik bizalmát bizonyítja, hogy a fekvőbeteg osztályon évente 600, míg a járóbeteg-szakrendelések esetében 18 ezer esetről adhat számot a klinika. Szabó Zoltán szerint az integrációs folyamat fő célkitűzése a gyógyító tevékenység színvonalának folyamatos növelése mellett a centralizált betegellátás kialakítása volt.

Kifejtette, a korszerű ambuláns ellátás érdekében szakrendelőket alakítottak ki. A földszinti épület keleti szárnyában drogambulancia és addiktológia szakrendelés kapott helyet, míg a nyugati szárnyban tízágyas nappali szanatórium fogadja a betegeket. Az emeleten autizmus ambulancia és gyermekpszichiátriai szakrendelések működnek. A sajátos ellátást igénylő fiatal betegek számára pedig két emelt biztonságú kórtermet is kialakítottak.

Takács Péter egészségügyi államtitkár rámutatott az egészségügyi szakma figyelme az Európai Unión belül is egyre inkább a mentális betegségek felé fordul. Mint mondta, ezek a koronavírus-járvány alatt felerősödtek, ugyanis látható, hogy egy támogató családi közegben felnövő gyermekek számára is nehézséget jelent a Covid ideje alatt megtapasztalt elmagányosodás, mely hozzájárult a szociális problémák fokozásához.

– Hiszem, hogy amit Debrecen általában véve a gyermekegészségügy területén megvalósít, mintaként szolgálhat más települések számára is. Amit a város és a Debreceni Egyetem felvállalt, mindenképp támogatandó és példaértékű – emelte ki.

Takács Péter egy szolgálati közleményt is közzé tett: utalva a klinika területén, saját hatáskörben elrendelt maszkviselési kötelezettségre, elmondta, a Belügyminisztérium a járványhelyzet miatt egyelőre nem tartja indokoltnak, és nem is tervezi országosan a kötelező maszkhasználat bevezetését.

További részletek a teljes cikkben

Legolvasottabb cikkeink