• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

   Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

   Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

  • "Sokkal több beteget tudunk ellátni az egynapos sebészet során"

  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

Főigazgatói számvetés a Bajcsy Kórházban az ünnepen

Lapszemle 2022.12.24 Forrás: Bajcsy Facebook
Főigazgatói számvetés a Bajcsy Kórházban az ünnepen

Szűk négy hónap alatt is rengeteg meglepetés ért bennünket, jók is, rosszak is, de rengeteg új élménnyel lettünk gazdagabbak.

Ünnepi koncerten vehettek részt karácsony alkalmából a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet dolgozói a héten. Az ünepségen Dr. Óváry Csaba főigazgató összegezte az elmúlt 4 hónap eseményeit, fejlődéseit és szavait a kórház Facebook-oldalán közzé is tette.

Mint írta, "még csak szűk négy hónapja, hogy közvetlen munkatársaimmal közösen azt a megtisztelő feladatot kaptuk, hogy az Önök munkáját támogatva, teremtsünk jobb körülményeket, harcoljunk ki jobb feltételeket, és előremozdítsuk különleges Kórházunk és rendelőintézetei további fejlődését. Feladatunk, így kimondva, nem tűnik annyira bonyolultnak, de egy ekkora szervezetben, ahol több, mint 1200 munkatársunk 6 telephelyen végez gyógyító megelőző tevékenységet vagy támogatja az egészségügyi dolgozók munkáját, minden feladat rendkívül összetetté, bonyolulttá válhat.

Szűk négy hónap alatt is rengeteg meglepetés ért bennünket, jók is, rosszak is, de rengeteg új élménnyel lettünk gazdagabbak.

Megtanulhattuk, hogy a fő nyomócsövek Kőbányán is munkaidő idő után törnek, és ha a szomszéd fája kidől, az egészen biztosan a Kórház felé fog dőlni, és hasonló időbeosztással teszi, mint a csőtörés. Ám ezek a nehézségek nem fogtak ki Önökön, rajtunk, csak még inkább összekovácsolódtunk: megismertük egymást – unalmas is lett volna ez a pár hónap máskülönben…

Számomra az elmúlt hónapok legfontosabb élménye az, hogy Kórházunk osztályai kivételesen magas színvonalú ellátást nyújtanak, kivételesen képzett szakembereinkkel, nem egyszer, nem egy szakmában a főváros ellátásának a csúcsán. Azt is megtapasztaltuk, hogy Kórházunk mennyire vonzó a fiatal munkatársainknak, a legtöbb szakmánkban az utánpótlás erős és ez különösen fontos a jövőnk építésében. Ugyanannyira fontos, mint az a tény, hogy Kórházunk legnagyobb értékét, Önöket, és ezen belül különösen szakdolgozóinkat meg is kell tartanunk és új munkatársakkal kell megerősítenünk.

De ne feledkezzünk el intézményünk legfontosabb feladatairól sem. Önök egy esztendő alatt több, mint 30.000 fekvőbeteg és csaknem 900.000 járóbeteg ellátásában vettek részt vagy teremtették meg az ellátás feltételeit. Ezek óriási számok, a számok mögött rengeteg munka és talán még több egészségnyereség áll!

Megújult egyik szakrendelőnk, és teljesen új, XXI. századi, új épületbe, az azóta Kerkovits Gyula Szakrendelőnek keresztelt büszkeségünkbe költözhetett a X. kerületi járóbeteg szakellátás. Az Egészséges Budapest Programból és más forrásoknak köszönhetően összesen 1,8 milliárd forint értékben fejlődött orvostechnológiai eszközparkunk, informatikai és bútor beszerzésekkel, tervezéssel, kivitelezéssel együtt csaknem 4 milliárd Ft értékben kaptunk támogatást. Fekvőbeteg ellátást nyújtó telephelyeink megújulnak a még jelenleg is zajló munkák során - írta a főigazgató.

Ugrásszerű fejlődést tapasztaltunk folyamatainkban is: az elsők között csatlakoztunk a MEES 2.0 minőségbiztosítási rendszerhez, és ma már stroke beteginknek a gyors képalkotó diagnosztikáját a legkorszerűbb, az egész ország lefedettségét nyújtó mesterséges intelligencia segíti – a világon egyedülálló módon! Az sem véletlen, hogy a Bajcsy nyerte el a 2023-as Magyar Stroke Kongresszus rendezésének a jogát - tette hozzá. További részletek a teljes bejegyzésben

Legolvasottabb cikkeink