• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Folyamatosan indul újra az egészségügy Debrecenben is

Lapszemle 2020.05.23 Forrás: dehir.hu
Folyamatosan indul újra az egészségügy Debrecenben is

Mind a fekvőbeteg ellátásban folyamatos a visszarendeződés, és továbbra is fenntartanak helyeket a koronavírus-gyanús betegek számára.

Amellett, hogy fenntartják a helyeket az esetleges koronavírusos betegek számára, fekvő- és a járóbeteg ellátásra is érkezhetnek páciensek a lehető legnagyobb biztonság mellett. Például: elektronikus előjegyzés van, hogy ne legyen torlódás. A Gyermekklinikára pedig külön bejáraton mehetnek be a sürgősségi és a szakrendelésekre érkezők - írta a dehir.hu.

A gyermekklinikán 12 szakrendelés működik. - Eddig a halaszthatatlan vizsgálatokat végeztük el a szakrendelőkben vagy a kórházi kezelés során, és most már igyekszünk minden krónikus kezelést igénylő vagy minden gondozottunkat visszahívni a megfelelő időpontokra, illetve lehet kérni időpontokat - emelte ki Szabó Tamás, a DE KK Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója.

Az egészségügyi ellátások újraindítása szakaszosan történik. Mind a járó-, mind a fekvőbeteg ellátásban folyamatos a visszarendeződés, és továbbra is fenntartanak helyeket a koronavírus-gyanús betegek számára a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban. 

- Egyrészt a klinikák, illetve különböző szakmák már folyamatosan közlik a különböző ambulanciák újranyitási logikáját, másrészt azoknál az ambulanciáknál, ahol nem volt elektronikus előjegyzés, azoknál készülnek az elektronikus előjegyzések - mondta Berényi Ervin, a DE Klinikai Központ elnöke.

Május 25., hétfő reggel 8 órától a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház a sürgősségi és a fekvőbeteg-ellátást visszaveszi a Klinikai Központtól Derecskei Járás, Hajdúhadházi Járás, Hajdúnánási Járás, Nyíradonyi Járás és Kaba tekintetében. Majd május 27., szerda reggel 8 órától a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház újra a kiindulási helyzetnek megfelelően fogja végezni Debrecen kivételével a teljes megye sürgősségi és fekvőbeteg-ellátását - írták.

Debrecen sürgősségi ellátása, az eredeti helyzetnek megfelelően, a Klinikai Központ Sürgősségi Klinikáján történik. A belgyógyászati fekvőbeteg-ellátás terén további intézkedésig a május 25-ei eljárási rend az irányadó. 

Legolvasottabb cikkeink