• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • A betegségről a melanoma világnapján

   A betegségről a melanoma világnapján

  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

 • egynapos sebészet
  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

Gyűjtenek a kezelésükért

Lapszemle Forrás: Új Néplap

Az OEP már egyáltalán nem támogatja a napi két órában működő szolgáltatást Jászdózsán.

Aláírásgyűjtésbe kezdtek a jászdózsaiak a helyi fizioterápiás szolgáltatás megmentéséért. Történt ugyanis, hogy a helyi önkormányzat, április 1-től megszüntette volna a Dózsán működő fizioterápiás kezelések finanszírozását. A település lakói azonban azt szeretnék, hogy maradjon meg ez a szolgáltatás a faluban.

- A település költségvetése az utóbbi években egyre szűkösebb lett -mondta dr. Szerencsés István polgármester. - Idén szinte minden nem kötelező feladat finanszírozását kénytelenek voltunk megszüntetni. A fizioterápia évente közel 1,3 millió forintba került a falunak, mert az OEP már egyáltalán nem támogatja a napi 2 órában működő szolgáltatást. Aki a kezeléseket végzi, lemondott a neki adott juttatásról, a szakorvosi felügyeletet ellátó doktornő is jelképes összeget kér csupán. Ennek ellenére nem vagyunk képesek kigazdálkodni a fenti összeget. Térítést nem kérhetünk a szolgáltatásért, ezért jutottunk arra az elhatározásra, hogy áprilistól megszűnik a fizioterápia - összegezte a polgármester.

- Járom a települést, s így jött az ötlet, hogy igényfelméréssel kezdjünk aláírást gyűjteni. Kiderült: két nap alatt néhány utcából 120-an nyilvánították ki támogatásukat a szolgáltatás megmaradásával kapcsolatban. Eljöttünk a testületi ülésre is és magunkkal hoztuk az aláíró íveket – közölte Juhász Istvánné postás, az aláírásgyűjtő csoport tagja. - A képviselők látták az összefogást, s úgy döntöttek, áprilisban még finanszírozzák a szolgáltatási költséget - tette hozzá a postás, aki csekkeket visz szét a faluban.

Létrehoztak ugyanis egy számlát, amelyre alapítványi támogatás formájában bárki befizethet, akár egy kiló kávé árával azonos összeget, hogy megmentse a fizioterápiás szolgáltatást Jászdózsán.

Ezernégyszáz felnőtt él a településen, ha minden második ember csak ezer forintot fizet be erre a számlára, akkor az ez évi költség jelentős része összegyűlhet.

Legolvasottabb cikkeink