• nátha
  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

"Ha ez így marad, senki nem akar majd főnővér lenni"

Lapszemle 2021.08.04 Forrás: magyarnarancs.hu

A MESZK hétfőn elküldte a nagygyűlésen felolvasott kiáltványt Kásler Miklósnak, Pintér Sándornak és Orbán Viktornak is.

Az egészségügyi szakdolgozók hétvégi demonstrációja után a MESZK elnöke bízik abban, hogy legkésőbb augusztus végén megindulnak a tárgyalások a döntéshozókkal - írja a magyarnarancs.hu.

„Az elmúlt két hétben hihetetlenül sok támogatást kaptunk, összesen körülbelül 260 szakszervezet fejezte ki a szolidaritását, egy része pedig csatlakozott is a nagygyűlésünkhöz, csak úgy, mint a társkamarák és közel 30 szakmai szervezet, szövetség” – értékelte a szombati egészségügyi demonstrációt Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) elnöke.

„Rövid idő alatt szerveztük meg a nagygyűlést, ráadásul a nyár közepén, mégis több ezer ember eljött. Amikor belefogtunk, nem is gondoltuk, hogy túlmutat majd az ágazaton, de rengetegen támogattak bennünket az egészségügyi szférán kívülről is” – mondta Balogh lapunknak.

...

A Nagygyűlésen megszületett az a 12 pont is, amely összefoglalja a legégetőbb problémákat és a szükséges változtatásokat. Eszerint első és legfontosabb pontként az egészségügyi szakdolgozók azt kérik a döntéshozóktól, hogy állítsák vissza a közalkalmazotti jogviszonyukat. Emellett idén szeptember 1-től 30 százalékos béremelést kérnek, illetve hogy 2022. január 1-től lépjen életbe a kamara által kidolgozott bértábla. A 12 pont emellett kitér még többek között a szakdolgozói kompetenciák meghatározására és betartására, az alapellátásban dolgozók munkakörülményeinek javítására és a veszélyhelyzeti pótlékrendszer egységes bevezetésére is.

„A 12 pontot a szakma egységesen elfogadta, támogatta” – mondta el Balogh Zoltán lapunknak a szombati nagygyűlés után, hozzátéve, hogy bárki is dönt az egészségügyi szakdolgozók sorsáról, nem kell attól tartani, hogy népszerűtlen lesz, a 12 pont ugyanis óriási társadalmi támogatottságot élvez, mondhatni, ez a közakarat.

A MESZK hétfőn elküldte a nagygyűlésen felolvasott kiáltványt Kásler Miklósnak, Pintér Sándornak és Orbán Viktornak is, és mielőbbi tárgyalásokat, intézkedéseket és döntéseket várnak a kormányzattól. 

További részletek a cikkben.

Legolvasottabb cikkeink