• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

 • egynapos sebészet
  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

Halállistára kerültek virológusok az oltáselleneseknél

Lapszemle 2022.01.20 Forrás: rtl.hu
Halállistára kerültek virológusok az oltáselleneseknél

Az oltásellenesek fellépése mögött az állhat, hogy az emberi agy igényli az egyszerű válaszokat és az ok-okozati összefüggések átláthatóságát.

Már az édesanyjának is írtak gyalázkodó levelet, és folyamatosan kap fenyegetéseket a koronavírussal kapcsolatban gyakran nyilatkozó virológus, Boldogkői Zsolt, Rusvai Miklósnak pedig korábban személyi védelmet ajánlott fel az ügyészség, írja az RTL Klub.

Boldogkői Zsolt tíz éve tesz közzé tudományos ismeretterjesztő jellegű írásokat a közösségi oldalán. A koronavírus-járvány kezdete óta gyakran szólal meg a médiában, ez pedig néhány embernek, főleg az oltáselleneseknek és a vírustagadóknak egyáltalán nem tetszik.

Boldogkői Zsolt úgy fogalmazott, nem fél, és hétköznapi életét nem befolyásolják ezek az üzenetek, de néha kicsit rontanak a közérzetén. Nem fontolgat jogi lépéseket, pedig volt olyan fenyegetés, amit úgy fogalmaztak meg, hogy a feljelentésre lehetőséget adott volna. De úgy döntött, ennek nincs értelme, csak az idejét vesztegetné az eljárással. 

Rusvai Miklós virológus sem ússza meg a fenyegetéseket. Elmondta, meglepetés volt számára, amikor megkeresték a főügyészségről azzal, hogy felkerült egy csoport 33 fős halállistájára.

Rendőri védelmet is ajánlottak neki az esetleges merényletek ellen, de Rusvai nem fogadta el az őrizetet. A virológus úgy véli, a fenyegetéseket közszereplőként egy bizonyos szintig el kell viselnie.

Rusvai szerint, amióta sokat szerepel a médiában, naponta 200 emailt kap, de ezek nagy része segítségkérő levél. Azonban oltásellenes csoportok is írnak neki: covid-bíróságok felállításával fenyegetőznek, ahol a nürnbergi perben elítélt náci háborús bűnösökhöz hasonlóan fogják őt is elítélni covid-bűnözőként.

Bokor Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem docense a fenyegetőket a középkori kivégzéseket bámuló emberekhez hasonlította, akik a tömegben elvegyülve, kockázat nélkül vettek részt a közös gyűlölködésben. A szakember szerint az oltásellenesek fellépése mögött az állhat, hogy az emberi agy igényli az egyszerű válaszokat és az ok-okozati összefüggések átláthatóságát. A tudomány azonban ennél sokkal bonyolultabban működik, amit sokan nem képesek sem felfogni, sem elfogadni.

Legolvasottabb cikkeink