• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Hamis tanúzással vádolják a lúgos orvos titkárnőjét

Lapszemle 2020.02.06 Forrás: Index
Hamis tanúzással vádolják a lúgos orvos titkárnőjét

Bene azt állította, hogy a bűncselekmény idején a kórházban volt, csakhogy ez az alibi a bíróságok előtt sem állt meg, feljelentést azonban hivatalból senki nem tett.

Ő igazolt alibit Bene Krisztiánnak, az ügyészség annak idején az ő vallomása miatt is akarta megszüntetni a nyomozást. Így sem a hatóságokon múlt, hogy a nőt felelősségre vonják, írja az Index.

Hivatalból egyetlen hatóság sem tett feljelentést, pedig a lúgos orvos áldozata és ügyvédje már a nyomozás lezárása után jelezték, hogy Bene Krisztián és a kórház ápolási igazgatójának titkárnője sem mondott igazat. Az ügyészség ráadásul annak idején többek között a két nő vallomása miatt akarta megszüntetni a nyomozást.

A két titkárnőt 2015-ben a lúgos támadásként elhíresült ügy áldozata, Renner Erika és jogi képviselője azután jelentették fel, hogy az iratismertetésen elolvasták a vallomásokat. A támadás óta hét év telt el, az ügyben két éve jogerős ítélet született, de a Fővárosi Nyomozó Ügyészség csak idén januárban emelt vádat hamis tanúzás miatt az ellen a titkárnő ellen, aki alibit igazolt a volt főigazgatónak, az orvos másik kolléganőjével szemben pedig megrovást alkalmazott. 

Rab Ferenc a Fővárosi Főügyészség helyettes-szóvivője az Indexnek azt mondta, hogy azért tartottak eddig a hamis tanúzás miatt indított büntetőügyek, mert meg kellett várni, hogy az alapügyben jogerős ítélet szülessen, az pedig öt évig húzódott.

A védelem legfontosabb mankója az igazgató állítólagos alibije volt. Bene azt állította, hogy a bűncselekmény idején a kórházban volt, csakhogy ez az alibi a bíróságok előtt sem állt meg, feljelentést azonban hivatalból senki nem tett. 

Az ügyet első fokon Mikó Gergely bíró tárgyalta, aki szerint az kiderült, hogy Bene Krisztián a támadás napján, kora reggel bement ugyan a kórházba, de 6 óra 30 perc és 9 óra között senki sem látta az épületben. A bíróság úgy látta, hogy az egyébként maratonokat futó, sportos vádlottnak minden módja és lehetősége megvolt arra, hogy ezalatt elkövesse a támadást, és megjárja a mindössze 1,8 kilométeres távot a nő lakása és a kórház között.

Legolvasottabb cikkeink