• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Így trükköznek a gyógyszerekkel az élelmes magyarok

Lapszemle 2020.02.18 Forrás: penzcentrum.hu
Így trükköznek a gyógyszerekkel az élelmes magyarok

A döntésben minden esetben kérhetjük a patikus segítségét is, melyik a legkedvezőbb megoldás a pénztárcánk szempontjából.

Sokan nem fordulnak orvoshoz megfázásos tünetekkel, nyakfájással, vagy egy egynapos hasmenéses vírussal, horzsolásokkal, hanem maguk kúrálják ki otthon magukat vény nélkül kapható gyógyszerekkel. A gyógyszertárban rendszerint felmerül a kérdés tabletták, krémek, szirupok, stb. esetén, hogy nagyobb vagy kisebb kiszerelést kérünk-e. Sok vásárló a régi beidegződést követve a nagyobb kiszerelést választja, gondolván, hogy jobban jár. A pénzcentrum.hu annak járt utána, vajon igazuk van-e. Számításaikhoz tíz, a téli időszakban népszerű, vény nélkül kapható terméket és azok átlagos árát vették alapul.

A forró italporokat előszeretettel alkalmazzák a betegek influenza és nátha esetén, bár egyes országokban már betiltották őket hatalmas hatóanyag dózisuk miatt, amit sokan felelőtlenül - szembemenve a betegtájékoztatóban írtakkal - túladagolnak. Minden esetben, ha forró italport iszunk megfázásos tünetekre, ügyeljünk mennyit fogyasztunk egy nap, és hogy más gyógyszerekkel kombinálva se lépjük túl a napi hatóanyagmennyiség korlátját!

A Neocitrán italpor (felnőtteknek) 6, 10 és 14 tasakot tartalmazó kiszerelésben is kapható. A 6-os pakk 2009-2249 forint, a 10-es 2549-2599 forint, a 14-es pedig 2999-3179 forint. Ez azt jelenti, hogy a legkisebb kiszerelésben egy tasak nagyjából 355 forint, a közepesben 257,5 forint, a legnagyobban pedig 220,5 forint. Ezen nincs is mit magyarázni, 134,5 forint az eltérés a 6-os és a 14-es kiszerelés között.

A baktériumok okozta gyulladásos megbetegedések kezelésére télen sokan szednek antibiotikumot, amit viszont csak orvos írhat fel. Mellé azonban, mivel az antibiotikum nincs túl jó hatással a bélflóránkra, javallott valamivel enyhíteni a szervezetünkben végbevitt pusztítást. Ez lehet természetesen napi 1-2 naturjoghurt, de vannak, akik a probiotikumokra esküsznek. 

A Normaflore belsőleges szuszpenzió háromféle kiszerelésben is elérhető. A 10x5 ml-es változat 1879-1949 forint, a 20x5 ml-es 2749-2999 forint, a 30x5ml-es 3689-3769 forint (akciósan 3199 forint). Kicsit számolgatva azt láthatjuk, hogy a kis kiszerelés esetén 1 db 5 ml-s szuszpenzió ára 191,5 forint, közepes kiszerelésben 143,5 forint, legnagyobban pedig 124,5 forint. (Akciósan 106,5 forint.) A nagyobb kiszereléssel jobban járunk, csak kérdés, szükség van-e 30 db szuszpenzióra, ez ügyben érdemes gyógyszerésszel, háziorvossal konzultálni.

További gyógyszerek és számítások a cikkben

Legolvasottabb cikkeink