• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Ilyen orvosi rendelők sem voltak még az országban

Lapszemle 2020.03.27 Forrás: penzcentrum.hu
Ilyen orvosi rendelők sem voltak még az országban

Április elején indulni az oldal, amely segítségével a szakemberek videón keresztül konzultálhatnának a betegekkel.

Ha valakinek egyik napról a másikra beállt a dereka, vagy kiütései jelennek meg, esetleg bepirosodik és viszket a szeme, most jó eséllyel hiába szeretne konzultálni a kezelőorvossal, hiszen a koronavírus-járványra tekintettel a rendelőintézetekben és kórházakban a járó- és fekvőbeteg ellátásban csak sürgősségi ellátás történik, minden tervezett műtét és kivizsgálás valamint a nem sürgős járóbeteg szakellátás is halasztásra került. A penzcentrum.hu cikke szerint egy civil kezdeményezés most ezen a helyzeten igyekszik változtatni. A cél, hogy összekössék az önkéntes orvosokat azokkal, akiknek szüksége van orvosi diagnosztikára, egy erre alkalmas digitális platform segítségével. Ha minden jól megy, akár már április elején el is tud indulni az oldal, amely segítségével a szakemberek videón keresztül konzultálhatnának az egészségügyi problémákkal küzdőkkel.

Országszerte szüneteltetik a kórházak a halasztható műtéteket és vizsgálatokat a koronavírus-fertőzés miatt, csak a sürgősségi beavatkozásokat végzik el. Nehéz helyzetben vannak tehát azok, akiknek szüksége lenne orvosi konzultációra, de nincsenek kritikus helyzetben. 

Egy becsípődött derék, has tájéki fájdalom, kiütések, vörös szem - sorolta dr. Kom Zsuzsanna háziorvos, belgyógyász, reumatológus, többek között milyen problémáknál jöhetne jól a videókapcsolatot is biztosító távdiagnosztikai konzultáció. A gyógyítás minden ágában többletinformációt jelent ugyanis szerinte, ha tanácsadás közben nem csak hallják, hanem látják is a beteget.

A szakember egyike azon önkénteseknek, akik örömmel vállalnák, hogy egy társadalmi összefogás eredményeként létrejött platformon videón keresztül konzultáljanak a betegekkel, lássák el őket tanácsokkal, és kövessék nyomon a gyógyulási folyamatot.

Jelenleg a háziorvosi rendelés is telefonon folyik, a betegeim e-mailen keresztül küldenek képeket a tüneteikről, így próbálunk diagnosztizálni, kezelési tervet állítani fel. Az új platform elkülönül az alapellátástól. A programban részt vevő szakorvosok önkéntes alapon végeznék a tanácsadást. Azt gondolom, jelen helyzetben hatalmas szükség lenne arra, hogy segítsük a betegeket.

További részletek a cikkben.

Legolvasottabb cikkeink