• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Ízekre szedték a magyar orvos hazugságait

Lapszemle 2021.05.31 Forrás: 24.hu
Ízekre szedték a magyar orvos hazugságait

Nyolc állítása vagy egész egyszerűen hibás információkat, rossz következtetéseket, esetleg erős csúsztatásokat tartalmaz.

Tényellenőrzés alá vettette az AFP az Orvosok a tisztánlátásért mozgalom egyik alapító tagját, dr. Pócs Alfrédot: azt találták, hogy számos félrevezető állítást tesz a koronavírus-járványról és az előadása tele van tárgyi tévedésekkel. Az AFP magyar tényellenőrző szolgálata Pócs 8 nagyobb kijelentését vizsgálta meg egy neten keringő, igencsak népszerű videóból, és hamisnak, félrevezetőnek vagy megalapozatlannak találta őket, írja a 24.hu

A 8 ellenőrzött kijelentés egyike sem felel meg teljes mértékben a valóságnak, mindegyik vagy egész egyszerűen hibás információkat, rossz következtetéseket, esetleg erős csúsztatásokat tartalmaz.

A WHO bejelentése nem volt váratlan, és nem bizonyítja, hogy a járványt előre kitervelték volna. Pócs szerint a WHO 2020 márciusában világjárványnak nyilvánítja a koronavírust, és “2-3 nappal” később 186 ENSZ-tagállam a “197-ből” veszélyhelyzetet hirdetett, ami az orvos szerint azt az elméletét támasztja alá, hogy a járványt kitervelték. A WHO oldalán elérhető egy interaktív idősor 2019. december 31-ével kezdve, amely felsorol minden fontosabb lépést, amit a WHO a koronavírussal kapcsolatban tett. Ezen jól látni, hogy a bejelentés előtt a szervezet többet intézkedett Kínában is. Ráadásul 193 rendes tagja van az ENSZ-nek, nem 197, ahogy Pócs mondja. Az nem világos, hogy mi a forrása Pócs azon állításának, hogy a 183 ENSZ-tagország 2-3 napon belül vészhelyzetet hirdetett.

A Pócs által bemutatott statisztikák félrevezetőek és nem reprezentatívak. Az orvos szerint, mivel a Covid-19 világjárvány, ezért az áldozatok számát is a Föld „teljes lakosságához” kell mérni. Pócs állítása szerint így a Magyarországra eső áldozatok száma „8 vagy 9”, majd azt mondja, hogy ha Magyarországot nézzük, a szám „körülbelül 50”. A bolygó teljes lakosságához mérni a halálozást eleve értelmetlen. A hivatalosan elérhető magyar adatok szerint 2021. május 26-án 29 622 halottja volt a járványnak. A Központi Statisztikai Hivatal egyik kutatója egy publikációjában arra jutott, hogy a többlethalandóság Magyarországon 2020-ban a 12. és a 52. hét között 13 700 volt, azaz a tanulmány szerint ennyi embert nem halt volna meg 2020-ban, ha nincs a járvány.

A teljes cikk a portálon olvasható.

Legolvasottabb cikkeink