• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Javaslatokkal fordult az operatív törzshöz az orvosi kamara

Lapszemle 2021.08.28 Forrás: medicalonline.hu
Javaslatokkal fordult az operatív törzshöz az orvosi kamara

Határozott véleményünk, hogy csak az időben meghozott és következetesen végigvitt intézkedésekkel lehet elkerülni a későbbi drasztikus lezárásokat, korlátozásokat.

A maszkviselés visszahozását, a nem sürgősségi egészségügyi szolgáltatások térítéses PCR-teszthez kötésének eltörlését, a védettségi igazolványok kiterjedt használatát javasolja a többi közt a kamara elnöksége az operatív törzsnek küldött levelében - ismertette a medicalonline.hu.

A köztestület elnöksége javasolta a nagy forgalmú helyeken (rendezvények, bevásárlóközpontok, pályaudvarok stb.) regisztráció nélkül igénybe vehető oltópontok  felállítását, vidéken pedig a településekkel egyeztetett menetrend alapján, szintén regisztráció nélkül igénybe vehető oltóbuszok indítását.  Az olthatóság a jelentkezőknél az EESZT-ből a jelentkezés helyszínén is ellenőrizhető. Ugyanitt az oltást felvevőket érdemes megjutalmazni egy kis ajándékkal, a szociálisan elmaradott területeken sok embernek számít akár egy pár ezer forintos vásárlási utalvány, esetleg élelmiszercsomag is. Utóbbi  területeken az egyszerűbb szervezhetőség kedvéért az egydózisú (Janssen) vakcina használatát javasoljuk. 

A Pfizer mRNS alapú vakcinája megkapta a végleges, teljes forgalombahozatali engedélyt az USA-ban, és amennyiben az EU-ban is megkapja, elhárul a jogi akadály az oltás kötelezővé tétele elől. Javasoljuk egyes célcsoportok számára a kötelező oltás bevezetésének lehetőségét megvizsgálni.

Az érdemi egészségügyi ok nélkül az oltás felvételétől elzárkózók veszélyeztetik az oltottakat is, és ezzel a járvány terjedése elleni védekezést. Ezért az javasoljuk hogy étterembe, cukrászdába, kocsmába, moziba, színházba, sporteseményre, 50 főnél nagyobb szervezett rendezvényre menni csak oltási bizonyítvány, vagy friss, negatív PCR vagy antigén gyorsteszt birtokában lehessen. Az ilyen célból készült teszt lehet fizetős.

A nagy, központilag szervezett, támogatott tömegrendezvények se legyenek kivételek - ideértve az Eucharisztikus Kongresszust és a vadászati világkiállítást -, azaz szintén csak a fenti szabályok betartásával, azaz védettségi igazolvánnyal vagy friss, negatív koronavírus teszttel lehessenek látogathatóak. További javaslatok a teljes cikkben

Legolvasottabb cikkeink