• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

Két hatástalan Sinopharm után a harmadiknak nincs értelme

Lapszemle 2021.07.15 Forrás: hirklikk.hu
Két hatástalan Sinopharm után a harmadiknak nincs értelme

Nyilvánvalóan az Emminek is vannak erre adatai. Lehet, hogy még sokkal pontosabbak is annál, mint amit a főváros nyilvánosságra hozott.

Duda Ernő virológus professzor nem hiszi, hogy a főváros a védettségi mutatókban bármi olyat hozott nyilvánosságra, amit a kormány nem tud. Nyilvánvalóan az Emminek is vannak erre adatai. Lehet, hogy még sokkal pontosabbak is annál, mint amit a főváros nyilvánosságra hozott. Ennek tudatában fogják meghozni a döntést a harmadik oltásról. Az viszont rejtély a számára, hogyha az egész világ nem oltott 60 év felett Sinopharmmal, akkor Magyarország miért tette, írja a Hírklikk.

Az OGYÉI ugyanis megkapta a kínaiak dokumentációját. Annak alapján döntöttek. A kínai dokumentációban pedig egyértelműen benne volt, hogy a Sinopharmot 60 év alatti, egészséges férfiakon próbálták ki az arab országokban. Azt nem gondolja, hogy szándékosan bajt akartak okozni, de azt elképzelhetőnek tartja, úgy döntöttek, a kínaival kipróbálást csinálnak, és majd megnézik, hogyan működik.

Kásler Miklós nyilatkozott arról, hogy ők már mérik országosan az ellenanyagszintet az időseknél, ám annak csak az év végén lesz meg az eredménye. Duda Ernő professzor szerint, ha egy idősnek két oltás után nincs vírus elleni védettsége, annak nem harmadik oltásra, hanem két oltásra van szüksége, mert az olyan, mintha be sem oltották volna. S, hogy mivel kéne oltani: aki eddig Sinopharmot kapott és nem működött, annak vagy Szputnyikot, vagy Pfizert kellene adni. Ha valakinél a Szputnyik nem működött, annak Pfizert kéne adni. Ha a Pfizer nem működött, akkor valószínűleg valami vektor vakcinát kéne neki adni. És a táborokban be kellene oltani minél több 12 évesnél idősebbet, mert ha beoltanák őket most, akkor szeptemberben sokkal kevésbé terjedne a vírus.

Az egész világ nem oltott 60 éven fölül Sinopharmmal, csak Magyarország. De vajon, miért?

Szerintem ezt az operatív törzstől kellene megkérdezni, vagy az OGYÉI-től. Az én ismeretem szerint az OGYÉI megkapta a kínaiak dokumentációját. Annak alapján döntöttek. A kínai dokumentációban egyértelműen benne volt, hogy 60 év alatti, egészséges férfiakon próbálták ki az arab országokban. Vagyis, ha ők tudták, hogy 60 év fölöttieken nem próbálták ki, akkor miért kellett éppen a 60 év fölöttieket oltani ezzel? Ez rejtély előttem.

Lehet, hogy tudatosan? Magyarország vállalta, hogy kipróbálja?

Én nem hiszem, hogy szándékosan bajt akartak okozni. Vagy nem figyeltek oda… De az is lehet, úgy döntöttek, hogy akkor majd mi kipróbáljuk. Az lehet. Annak idején szó volt arról – Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere mondta –, hogy a Szputnyik V-vel majd mi végzünk klinikai kipróbálásokat. Amire végül nem volt szükség, mert a Szputnyikról addigra már lehetett tudni, hogy nagyon jól működik. Azzal nem végeztünk vizsgálatokat, de elképzelhető, hogy úgy döntöttek, a kínaival kipróbálást csinálnak, és majd megnézik, hogyan működik. De ehhez Kásler Miklós azon nyilatkozata is hozzátartozik, hogy ők mérik már országosan az ellenanyagszintet az időseknél, de annak csak az év végén lesz meg az eredménye.

A teljes beszélgetés a portálon olvasható.

Legolvasottabb cikkeink