• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Kétmillión beérik két vakcinával is

Lapszemle 2021.09.14 Forrás: nepszava.hu
Kétmillión beérik két vakcinával is

Nem hozta tűzbe a magyar lakosságot a harmadik oltás lehetősége: a jogosultaknak kevesebb mint ötöde kérte eddig a ráerősítést.

Tempósan romlik a járványhelyzet Magyarországon. Az elmúlt három napban újabb 873 fertőzöttet találtak. Csak összehasonlításul: augusztus utolsó hétvégéjén 521 új fertőzöttet regisztráltak. Az utóbbi két hétben közel háromszorosára nőtt a kórházi kezelésre szorulók száma, ők hétfőn már 266-an voltak, közülük 34-en lélegeztetőgépen. Ám a kormány a növekvő esetszám ellenére sem tart szükségesnek korlátozó intézkedéseket, az emberek önmaguk iránt érzett felelősségére bízza a járvány elleni védekezést - írta a nepszava.hu.

– Három felnőttből kettő van beoltva Magyarországon – mondta a Népszavának Rékassy Balázs orvos-szakközgazdász, és hozzátette: – Sajnos nem tudjuk meggyőzni az embereket, hogy elérjük azt, amit a franciák, a portugálok vagy a dánok, akiknél az emberek több mint 90 százaléka be van oltva.

A szakember az elmúlt héten az InDaHouse Hungary Egyesület munkatársaival a szegény falvakat járta, hogy megpróbálják az ott élőket rábeszélni és regisztrálni az oltásra. Rékassy Balázs elmondta: beszélgetéseikből egyértelműen kiderült, hogy az ott élők között sok a tévhit és nincs kitől kérdezniük. A háziorvosnak se ideje, se energiája a terjedő rémhíreket cáfolni. Az egyesület munkatársaival a két nap alatt 58 embert sikerült regisztrálniuk oltásra, de, mint mondta, volt olyan is, aki elzavarta őket a portájáról. A szakember szerint most az a legfontosabb, hogy minél több embert győzzünk meg: kérje az első és a második oltást.

Magyarországon elsősorban a Sinopharmmal oltott idősek problémája lett úttörő a harmadik oltás bevezetésében. Az első három hétben több mint 200 ezren kértek harmadik adagot, azóta lanyhult az érdeklődés. A hazai lakosság „derékhada” áprilisban- májusban-júniusban kapta meg a második oltását, azaz a legtöbbeknek október- novemberre csökkenhet jelentősebben a védettségük a vírussal szemben. Ám már most is 2 584 879-en lennének jogosultak erre, közülük hétfőig 512 000 ember, azaz 19,8 százaléka élt a lehetőséggel.

 

Legolvasottabb cikkeink