• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Kitüntettek és kineveztek dolgozókat a Balassa-napon

Lapszemle 2019.10.06 Forrás: teol.hu
Kitüntettek és kineveztek dolgozókat a Balassa-napon

Tizennégy új, fiatal orvost is köszöntöttek a szekszárdi megyei kórházban az idei Balassa-napon.

Folyamatosan korszerűsödik, szépül a megyei kórház, egy dolog azonban változatlan, minden évben számos dolgozó nyújt kiemelkedő teljesítmény, amelyet idén is Balassa-díjjal ismertek el a szombati ünnepségen - írta a teol.hu.

Németh Csaba főigazgató bemutatott tizennégy új, fiatal orvost is, akiknek azt kívánta, hosszú távon találják meg a helyüket az osztályukon. Ebben kollégái segítségét is kérte, hiszen mint mondta, a szakember-utánpótlás biztosításában a kórház vezetésének ugyan komoly feladata van, de az osztályok aktív közreműködése nélkül ez lehetetlen vállalkozás. Egyáltalán nem mindegy, milyen képet mutat magáról az intézmény, mennyire befogadó az adott közösség, és mennyi energiát hajlandó áldozni annak érdekében, hogy az új munkatárs feladatait kellően megismerje, átlássa, megtanulja.

A köszöntőket a már hagyományos díjátadó követte. A Főigazgatósághoz tartozó szervezeti egységekben dolgozók közül idén négyen érdemeltek Balassa-díjat: dr. Hajdu Gábor, a Sebészeti Osztály főorvosa, dr. Homoki Éva, a Reumatológiai Osztály főorvosa, dr. Szeglet Judit, a Szemészeti Osztály főorvosa és Kosztolányi Zoltánné rendszergazda. Az Ápolási Igazgatósághoz tartozó munkatársak közül szintén Balassa-díjban részesült Breitenbach Angéla, diplomás ápoló, epidemiológiai szakápoló, egészségügyi tanár, a Higiéniai Osztály munkatársa, Illés Sándor Istvánné, a Rendelőintézet laboránsa, Kóródi Erika ambuláns szülésznő, a Szülészet-Nőgyógyászati Osztály munkatársa és Pápainé Máyer Anikó szakápoló, a Sebészeti Osztály munkatársa.

A Gazdasági Igazgatósághoz tartozó munkatársak közül öten vehették át a díjat: Krizsánné Sztanyik Mónika, a Logisztikai Osztály csoportvezetője, Kiss László Gábor, a kertészeti csoport nyugdíjas dolgozója, Szűcs Viktória, a Bércsoport bérügyi előadója, Tóth József asztalos, a TMK csoport munkatársa és Antal Anita, a Pénzügyi-Számviteli Osztály számviteli ügyintézője.

A kórház hagyományosan egy szervezeti egységének munkáját is díjazza az ünnepen, az elismerést idén a Kórházi Gyógyszertár kollektívája kapta. További részletek a teljes cikkben

Legolvasottabb cikkeink