• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Kiürítették a Barlangfürdőt, hét diák rosszul lett

Lapszemle 2019.06.13 Forrás: boon.hu
Kiürítették a Barlangfürdőt, hét diák rosszul lett

Nem került klórgáz a levegőbe, a katasztrófavédelem munkatársai semmilyen mérgező anyagot nem mértek.

Nagy volt a riadalom szerda délelőtt a Miskolci Barlangfürdőben, ahol többen rosszul lettek, emiatt pedig a mentők, a rendőrség és a katasztrófavédelem is több egységgel érkezett a helyszínre a fürdőt kiürítették, és több, mint egy órára le is zárták. Végül semmilyen mérgező anyagot nem találtak, így délutánra már ismét zavartalanul működhetett a fürdő, írja a boon.hu.

A belső medence tereket, kellett kiüríteni, mivel itt jelentkeztek a panaszok. Hét középiskolás korú gyermeket kellett kórházba szállítani, akik egy osztálykiránduláson vettek részt. Ők érezték meg a szagot, és a velük lévő pedagógus kért segítséget. Náluk enyhe mérgezéses tüneteket találtak, szúrós szagú gázt lélegeztek, nyálkahártya izgalom, irritáció lépett fel, a torkuk kapart és köhögtek. Megfigyelés céljából a megyei kórház Gyek központjába szállították őket, ugyanis mindannyian 18 év alattiak. Egy mentőegység még a helyszínen maradt délutánra, hogy, ha valakinél később lépne fel rosszullét, akkor el tudják látni.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az eset miatt a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit és a megyei katasztrófavédelmi mobil laborját riasztották a helyszínre. Az egységek átvizsgálták a fürdő érintett területét és gázkoncentráció mérést végeztek, amely során a mérőműszer nem mutatott ki határérték feletti veszélyes anyag koncentrációt.

Juhász István, a miskolctapolcai Barlangfürdő műszaki vezetője hangsúlyozta: nem került klórgáz a levegőbe, a katasztrófavédelem munkatársai semmilyen mérgező anyagot nem mértek a fürdő területén, meghibásodást a rendszer átvizsgálásakor nem találtak, emberi mulasztás nem történt.

– A diákokkal lévő pedagógus értesítette a mentőket, ő eleve úgy kért segítséget, hogy klórgáz mérgezés történt, ezért vonult ki a katasztrófavédelem is automatikusan, és volt szükség a fürdő kiürítésére. Azonban a mérőműszerek sem klór- sem másmilyen mérgező gázt nem mértek a levegőben, egy órával később már engedélyezték az újranyitást. A diákok kivizsgálása, illetve a medencékből vett vízminták vizsgálata még folyamatban van, mi is érdeklődve várjuk a hivatalos eredményt – mondta a műszaki vezető.

Legolvasottabb cikkeink