• nátha
  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

   Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

  • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

   Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

  • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

   Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Kiütötte a biztosítékot a kötelező oltás ötlete

Lapszemle 2021.05.15 Forrás: atlatszo.hu
Kiütötte a biztosítékot a kötelező oltás ötlete

Orvosszakmai érv nem merült fel a COVID19 elleni oltás kötelezővé tétele ellen.

Dr. Apostol János 2020 novemberétől 2021 áprilisáig dolgozott a budapesti Honvéd kórház COVID Belgyógyászati osztályán. Álláspontja szerint csak a teljes körű lakossági átoltottsággal térhet vissza az ország a korábbi életéhez, ha viszont nem növekszik az oltásra regisztrálók száma, még sok százezren fognak megbetegedni és több tízezren meghalni, miközben a kórházak túlterheltsége miatt lényegében továbbra is elfelejthetjük az egészségügyi alapellátást. Úgy látja, az embereket elbizonytalanította, hogy azt érzik, politikai színezete (is) van a döntéseknek, így most már gyanakodva fogadnak minden bejelentést, és az orvosoknak sem hisznek. Innen már nem tudják visszatornázni magukat 2 hét alatt oda, hogy mindenki jelentkezzen oltásra. Márpedig szerinte ennyi idő van hátra az oltások leállásáig - írta az átlátszó.hu.

A járványra megoldást keresve, más orvosokkal kezdett kommunikálni arról, hogyan lehetne elérni itthon a védőoltás kötelezővé tételét. Azt mondja, az orvostársadalom ebben a kérdésben egységes, az utóbbi hetekben az összes lehetséges kifogást átvették és megválaszolták.

Orvosszakmai érv nem merült fel a COVID19 elleni oltás kötelezővé tétele ellen. Egy egységes kamarai állásfoglalásig mégsem jutott el az ügy, illetve jelenleg ott tart, hogy a kötelezőség kérdésében nem egyvéleményű elnökség a területi kamarai egységekhez utalta vissza a kérdés szélesebb körű megvizsgálását. Apostol doktor szerint erre viszont végképp nincs idő, mert 1-2 hét múlva egyszerűen elfogynak a rendszerből a regisztrált jelentkezők, akkor pedig az egész oltási program megállhat Magyarországon.

– De miért ragaszkodnak az orvosok ahhoz, hogy kötelezővé váljon a védőoltás?

- Mert másképp nem lesz vége ennek a járványhelyzetnek, amiben most már közel másfél éve élünk” – mutat rá dr. Apostol János. „Mi, orvosok pedig azt mondjuk, hogy ha most mindenki, aki teheti, megkapja az oltást, akkor augusztus végére vége lehet Magyarországon a koronavírus járványnak.

Nem mellesleg mi is felszabadulhatnánk egy kicsit végre és foglalkozhatnánk a saját dolgunkkal, az emberek gyógyításával. Bezárhatnánk végre a COVID-osztályokat, az egészségügyi dolgozók visszatérhetnének az alapellátásba, újra elkezdődhetne a betegségek megelőző szűrése, és mindent meg lehetne nyitni az összes állampolgár előtt, megkülönböztetés nélkül.” Továbbiak a cikkben

Legolvasottabb cikkeink