• nátha
  • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

   A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

 • melanóma
  • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

   Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

   Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

  • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Kiválósági és szakmai különdíjakat adtak át

Lapszemle 2023.11.17 Forrás: MedicalOnline
Kiválósági és szakmai különdíjakat adtak át

Tizenegyedik alkalommal adták át a Medicina Fórum évkönyvhöz kötődő kiválósági díjakat, amelyek köre évről évre bővül.

A szakmai szervezetekkel közösen kiírt pályázatokra az idén is sokan nyújtották be munkáikat, amelyet szakmai zsűri, előre kidolgozott szempontrendszer alapján értékelt. A beérkezett pályamunkák közül választotta ki a zsűri a legkiválóbbakat, akik az elismeréssel járó jutalmakat az évkönyvet bemutató gálán vették át, írja a MedicalOnline

KIVÁLÓ REZIDENS DÍJ

Schrick Diana Zsuzsanna, a PTE KK Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet aneszteziológia-intenzív terápiás rezidense, a PTE-n szerzett diplomát és végezte a PhD képzést. Kiemelt kutatási területe a trombocita antiszedimentációs ráta és trombocita aggregometriai, és a COVID-19 betegek hemosztázis vizsgálata. Publikációi száma 8, hazai es nemzetközi kongresszusokon tart előadást, betegedukációt végez, instruktora a vidéki életmentő programnak. A pécsi emergency societyben oktat. A posztgradualia heti elméleti képzés szervezője a régióban. Havonta 6x24 órát ügyel, mentős/sürgősségi gyakorlata van.

KIVÁLÓ REZIDENS DÍJ

Bálint Benedek, a Vadaskert Kórház és Szakambulancia gyermek- és ifjúságpszichiáter rezidense. Az egyetemi évek alatt részt vett a PTE KK Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika művészetterápiás csoportjain, mentális egészséggel kapcsolatban nyújtott chat-alapú, angol nyelvű támogatást a világ minden tájáról bejelentkezőknek. Több kitüntetést kapott TDK aktivitása idején. PhD képzése folyamatban. Publikációk száma 5. Konzultáns képzésében vesz részt, amely révén klinikai szakpszichológus szupervíziója mellett személyközpontú segítséget nyújt kamaszoknak. Havonta 69 ügyeletet teljesít, mentős gyakorlata van.

MÖLNLYCKE -MEDICINA KRÓNIKUS SEBKEZELŐ KÜLÖNDÍJ

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Sebészeti Klinika vezetésével a Decubitus Mobil-team 2013-ban kezdte meg működését. Krónikus sebkezelésben az orvosok mellett ápolók, gyógytornászok, dietetikusok vesznek részt. Tóth Marianna ápolásszakmai igazgató-helyettes rendszeresen tart előadásokat, több publikáció társszerzője. Fontos számukra a betegek és a hozzátartóik edukációja, a betegek otthoni körülmények közötti sebellátásának támogatása. A Klinika szakdolgozó munkaközössége elkötelezett a krónikus, nehezen gyógyuló sebek ellátásában, a sztóma műtéteken átesettek gondozásában, illetve a nyomási fekély korszerű kezelésének propagálásban és megvalósításában. 

MED-ECON MEDICINA SZAKDOLGOZÓI KÜLÖNDÍJ

Biriné Mika Borbála 2003 óta a Nyíregyházi Jósa András kórház belgyógyászati osztályának diplomás ápolója, a Diabeteses Láb Ambulancián is dolgozik. Diplomás ápoló képzettsége mellé egészségtanári végzettséget is szerzett 2007-ben, valamint elvégezte a Miskolci Egyetem podiáter szakirányú továbbképzését. Diabetes lábápolást oktat középiskolai- és felnőttoktatásban.  Öt részes – Youtube-on elérhető - oktatóvideóanyagot készített, több publikációja is megjelent. Rendszeresen tart előadásokat rendezvényeken és laikusoknak. A Magyar Diabetes Társaság Láb munkacsoport titkára, és a Magyar Podiátriai és Lábsebészeti Társaság Podiáter szekció elnökhelyettese.

A teljes lista a MedicalOnline-on olvasható.