• nátha
  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

   Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

  • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

   Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

  • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

   Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Kórházi orvosokat kérnek háziorvosi ügyeletre, újabb megye áll ellent

Lapszemle 2023.02.25 Forrás: nepszava.hu
Kórházi orvosokat kérnek háziorvosi ügyeletre, újabb megye áll ellent

Az Országos Mentőszolgálat a háziorvosok helyett a megyei kórházzal kötött az alapellátási ügyeleti feladatok ellátására szerződést.

Győr-Moson-Sopronban az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a háziorvosok helyett a megyei kórházzal kötött szerződést az alapellátási ügyeleti feladatok ellátására. Az ügyeleti pont Győrben és Mosonmagyaróváron is a kórházban működik majd március elsejétől. Arra kérik az orvosokat, jelentkezzenek - írta a Népszava.

Nemcsak rezidensekkel próbálják helyettesíteni Győr-Moson-Sopronban azokat a háziorvosokat, akik az országos kamarai tiltakozás részeként nem hajlandók aláírni az új ügyeleti szerződéseket: a lap úgy tudja, kórházi orvosokat toboroznak helyükre a pluszpénz és a szabadnap ígéretével. Ez derül ki abból a levélből, amit a Győr-Moson-Sopron megyei kórház főigazgatója és orvosigazgatója írt kollégáiknak.

A levélben azt közlik, hogy az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a háziorvosok helyett a megyei kórházzal kötött az alapellátási ügyeleti feladatok ellátására szerződést. Az ügyeleti pont Győrben és Mosonmagyaróváron is a kórházban működik majd március elsejétől. Arra kérik az orvosokat, hogy jelentkezzenek a feladatra. Az eredetileg 7-11 ezer forintos óradíjat is több ezer forinttal emelték, Győrben 10-12 ezer forintra, Mosonmagyaróváron pedig 12-15 ezer forintra. Az ünnepnapokra járó magasabb díj mellé még „8 óra fizetett szabadnapot” is biztosítanak.

Szíjjártó László, a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szervezetének elnöke is írt levelet a szakorvosjelölteknek. Ebben arra kérte a fiatal kollégáit, ne írjanak alá, ne ügyeljenek a háziorvosok helyett, mert gyakorlatilag „sztrájktörővé válnak”, azok ugyanis, akik ily módon vállalnak plusz munkát, eladják a jövőjüket egy tál lencséért. 

A Népszava úgy tudja, hasonló a helyzet Szabolcs-Szatmár-Beregben is, ahol szintén március elsején indulna az OMSZ szervezésében az új ügyeleti rendszer. Ott is kitartanak a tiltakozás mellett, a háziorvosok jelentős része nem ír alá. További részletek a teljes cikkben

Legolvasottabb cikkeink