• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • A betegségről a melanoma világnapján

   A betegségről a melanoma világnapján

  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

 • egynapos sebészet
  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

Kritikus állapot jön az orosházi sürgősségin?

Lapszemle 2018.11.14 Forrás: hvg.hu
Kritikus állapot jön az orosházi sürgősségin?

A főorvos és a főnővér most a felmondási idejét tölti, , a decemberi beosztást még elkészítették.

Felmondott az SBO osztályvezető főorvosa, vele együtt a főnővér is, de állítólag mások is erre készülnek. Mostanra lett ugyanis elegük a ki nem fizetett pluszmunkából. Januárra így akár ki is ürülhet az SBO Orosházán, bár úgy tudjuk, a menedzsment szerint nincs gond, mert sorra jönnek a jelentkezők az üres helyekre - írta a hvg.hu.

Szívzűrre hivatkozva mondott fel az orosházi kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának főorvosa. Dankó Alpár azt mondja, hogy nem kockáztat tovább, fontosabb az egészsége és a családja. Információink szerint más oka is lehetett az idegeskedésnek. Úgy tudjuk, hogy a kórház feladatait vállalkozásban elvégzőknek járó pénzt hónapok óta nem fizeti ki az intézmény. Állítólag száz-százötven óra túlmunkáért járó összegekkel – egyeseknek százezrek, de akad, akinek egy-két millió – tartozik a kórház. Mivel ugyanis az SBO nonstop működését az alkalmazottakkal a kötelező túlórákkal együtt sem tudják biztosítani, így kénytelenek külsősöket is bevonni a sürgősségi törvényes működéséhez, amire, úgy tűnik, nincs elegendő forrás. Úgy tudjuk, ezen felül a takarékoskodás jegyében a főigazgató olyan változtatásokat tervez az intézményben, amiket az ott dolgozók egy része – éppen a szigorú előírások miatt – vállalhatatlannak tart - írta a lap.

A főorvos és a főnővér most a felmondási idejét tölti (ők már október közepén felmondtak), de ezekben a napokban újabb vállalkozók bonthatják fel a kórházzal kötött megállapodásukat. Egyelőre minden esetre a kórház honlapján az SBO főorvosi és főnővéri állására írtak ki pályázatot.  A főorvos annyit fűzött a kialakult helyzethez, hogy az SBO jelenleg jól működik, ő maga karácsonyig marad, a decemberi beosztást még elkészítették, és utódának minden segítséget meg fog adni.

Megkerestük a kórház vezetőjét, Duray Gergelyt is. A főigazgatótól szerettük volna megkérdezni, hogy miért akadozik a vállalkozóként az SBO-n dolgozók kifizetése, és azt is, miként kívánják működtetni a sürgősségi osztályt, miután többen felmondtak, és a külsősök közül is többen szerződést bontottak. Azt a választ kaptuk, hogy egy közleményt fognak kiadni, amit annak fenntartói engedélyezése után küldenek el. Ha megkapjuk, közzétesszük - ígérte a hvg.hu. A teljes cikk itt olvasható

Legolvasottabb cikkeink