• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Lejáratás része lehet az index videója

Lapszemle 2018.05.26 Forrás: magyaridok.hu
Lejáratás része lehet az index videója

Az egészségügyért felelős államtitkár kiáll az ágazatban a munkájukat becsületesen végző valamennyi dolgozónkért.

Leleplezőnek szánt videót tett közzé az Index, amelyen egy, a magyar egészségügyben négy évig dolgozó férfi beszél betegek bántalmazásáról, kifosztásukról, a kórházakban tapasztalható áldatlan állapotokról. Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint valaki, aki balhét akar, megfizette a portálnak nyilatkozó személyt. Nagy Anikó egészségügyi államtitkár kiáll az ágazatban a munkájukat becsületesen végző valamennyi dolgozóért - írja a magyaridok.hu.

Az Index.hu hírportál nyilvánosságra hozott egy videót, amelyen egy korábban betegszállítóként dolgozó, arcát nem vállaló férfi számolt be azokról az áldatlan állapotokról, amelyekkel állítása szerint munkája során szembesült. Arról beszélt, hogy a munkatársai annak idején (nem tudni, pontosan mikor) meglopták, kirabolták a betegeket, egy bűncselekmény elkövetését maga is elismerte.

Kitért arra is, hogy ő a baleseti sebészeten mindenféle képesítés nélkül gipszelte be szegény vagy hajléktalan emberek törött végtagjait, és említést tett arról is, hogy óriási az eszközhiány. Kijelentette továbbá: az ő és mások szeme láttára a rendőrök rendszeresen bántalmaztak előállított embereket az ambulancián, de előfordult, hogy kollégája vert beteg hajléktalant.

A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint a nyilvánvalóan tendenciózus kampánnyal az ő helyzetüket vagy az egészségügyi kormányzat helyzetét akarják megnehezíteni. – A nyilatkozó saját magát minősíti, hiszen kimondja, milyen körből származik, és hogy azokat, akik között dolgozott, milyen módon választották ki. Kijelentette azt is, hogy maga sem különbözött tőlük. Ha létezik ez a személy egyáltalán, és nem egy betanított valakiről van szó – fogalmazta meg kétségeit lapunk megkeresésére Éger István.

...

– Az egészségügyért felelős államtitkárként kiállok az ágazatban a munkájukat becsületesen végző valamennyi dolgozónkért. Nagyra becsülöm a több mint 97 ezer szakdolgozó és 38 ezer orvos betegekért végzett fárasztó és áldozatos munkáját. Nagy szakmai felkészültséggel, a betegek jogait, emberi méltóságát tiszteletben tartva végzik szolgálatukat. Sok esetben emberfeletti teljesítményt nyújtanak.

Hiszem, hogy kollégáink tisztességes, becsületes és odaadó munkájukkal hozzájárulnak a magyar egészségügy megbecsüléséhez, nemzetközi szakmai hírének erősítéséhez és a magyar emberek gyógyulásához – mondta a Magyar Időknek Nagy Anikó egészségügyi államtitkár.

– Rendkívül sajnálatosnak tartom az Index hírportálon megjelenő videóban elhangzó általánosító tartalmú, az egészségügyi dolgozók társadalmi megbecsültségét romboló kijelentéseket, mert ezek nemcsak az egészségügyi dolgozók becsületét sértik, de a betegek ellátásba vetett bizalmát is jelentős mértékben megrendítik. Az egyedi, etikátlan eseteket magam és közösségünk is elítéli, de az ezekből történő általánosításokat visszautasítom – jelentette ki határozottan.

További részletek a weboldalon.0

Legolvasottabb cikkeink