• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Lejárató kampány zajlik a miskolci kórház ellen

Lapszemle 2020.01.20 Forrás: magyarnemzet.hu - hvg.hu
Lejárató kampány zajlik a miskolci kórház ellen

Névtelen levelekkel kezdődött, tüntetéssel és sajtóhadjárattal folytatódott. A kórházigazgató mindent cáfol.

Bizonyítékok sora mutat arra, hogy teljes valótlanságot állítanak azok a hírportálok, amelyek szerint a miskolci kórházban eltávolították egy roma nő mindkét petevezetékét, hogy ne szülhessen többé gyermeket – mondta el a Magyar Nemzetnek az orvosigazgató. Miközben rasszizmussal vádolják a szakembert, kiderült, hogy a műtétben érintett nő nem is cigány származású, ahogy az is: csak az egyik petevezetékét távolították el a méhen kívüli terhesség miatt, és mindenről tájékoztatták. Nagy Gábor arra reagált, hogy a 168 óra közzétett egy cikket, amelyben azt állítják, hogy a 26 éves Adrienn csak nemrég szembesült azzal, hogy három évvel ezelőtt mindkét petevezetékét eltávolították a beleegyezése nélkül. Az említett műtétben érintett orvosigazgató most először szólalt meg az ügyben – mint mondta, eddig egyetlen hírportál sem kereste meg, amelyik írt az ügyről.

Azt, hogy valójában mi történt 2016-ban, műtéti leírás, fénykép, szövettan, patológiai jelentés és a nő zárójelentése is bizonyítja. A kórház főigazgatója egyébként a médiahírek miatt belső vizsgálatot is elrendelt, így azóta már külső igazságügyi orvosszakértő is megállapította, hogy a szakmai szabályok szerint történt a beteg gyógykezelése – tájékoztatott az orvosigazgató, aki sorra véve a cikk állításait, megcáfolta azokat.

Nagy Gábor szerint több kérdés is felmerül az említett, rágalmakkal teli cikkek kapcsán. – Ki világosította fel a beteget arról, ami meg sem történt? Miért nem fordult a kórházhoz a páciens, hogy megkérdezze, mi is történt vele valójában? – sorolta a vezető. Rámutatott, az is látványos, ahogy mindez fel van építve: kezdődött a névtelen levelekkel, amelyeket a legfelsőbb szintekig, a miniszterelnökig eljuttattak. A névtelen levelek megjelenésekor a kórház rendőrségi feljelentést tett az érintett beteg adatainak kórházi informatikai rendszerből történő ellopása, az egészségügyi adatokkal való visszaélés alapos gyanúja miatt. A levelek után szintet léptek, folytatták a roma érdekképviseleti csoportokkal szervezett tüntetésekkel, majd jött az orvosigazgató megvádolását segítő sajtóhadjárat. Nagy Gábor szerint tehát sok ponton arra mutat az ügy, hogy valakinek szándékában állt tervezett lejárató kampányt indítani ellene és a kórház ellen, akár személyes sérelmek, akár gazdasági vagy politikai érdekek miatt. Részletek a cikkben

Orbán Viktorhoz fordul Bangóné a borsodi kórház feltételezett, illegális beavatkozásai miatt
Az MSZP országgyűlési képviselője a miniszterelnökhöz fordul a Borsod megyei Kórházban történt feltétezett meddővé tétel ügyében. A politikus szerint lehetséges, hogy Magyarország legnagyobb egészségügyi botrányával állunk szemben.

A szocialista képviselő vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, hiába fordult eddig a tárcát vezető Kásler Miklós miniszterhez, "csak maszatolást, tagadást, mély hallgatást" tapasztalt. Ezért most a kormányfőtől azonnali beavatkozást követel az ügyben. "Mivel Kásler miniszter hónapok óta hallgat, így joggal feltételezhető, hogy Magyarország legnagyobb egészségügyi botrányával állunk szemben" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Bangóné Borbély Ildikó jelezte, hogy a kórházzal kapcsolatban több esetet is fel fognak tárni: műhibáról, tiltott mesterséges megtermékenyítésről, gazdasági bűncselekményekről és európai uniós források nem megfelelő felhasználásáról. Arra a felvetésre, hogy az ügyben a kórház jogi lépéseket tesz rágalmazás miatt, Bangóné Borbély Ildikó azt válaszolta, így legalább "több oldalról" ki fog derülni az igazság - idézte at MTI hírét a hvg.hu.

Legolvasottabb cikkeink