• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

 • egynapos sebészet
  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

Letették a nyíregyházi új, modern nővérszálló alapkövét

Lapszemle 2022.09.30 Forrás: szon.hu
Letették a nyíregyházi új, modern nővérszálló alapkövét

Folyamatosan szükség van új dolgozók felvételére, jelenleg 110 betöltetlen álláshelyükre várják a munkatársakat.

Összesen 1,1 milliárd forintból készül el a 118 férőhelyes, földszint plusz kétszintes nővérszálló Nyíregyházán. – A minigarzon lakásokból álló, 2100 négyzetméteres nővérszálló építése tökéletesen illeszkedik abba a fejlesztési sorozatba, melynek révén az elmúlt 4 évben a betegellátást érintően mintegy 18 milliárd forint értékű beruházás történt a kórházban. Elsőre úgy tűnhet, hogy az 59 lakásos, 118 ember elhelyezésére szolgáló épület nem ebbe a körbe tartozik, de mi tudjuk, hogy igen. Abban bízunk, hogy mivel megfelelő áron, magas színvonalú szállást tudunk majd biztosítani a munkatársainknak, még több szakdolgozót tudunk ide vonzani és itt is tartani – mondta dr. Szűcs Attila, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója az alapkő ünnepélyes letételén, melyről a szon.hu tudósított.

A Nyíregyházán és vonzáskörzetében élő, egészségügyi képesítéssel rendelkezők nincsenek elegen, hogy a Jósa András Oktatókórházban a szakemberigényt ki tudják elégíteni. Az intézményrendszer mintegy 3200 szakdolgozójából több mint 1800-an dolgoznak itt, a fluktuáció pedig azt eredményezi, hogy folyamatosan szükség van új dolgozók felvételére, jelenleg 110 betöltetlen álláshelyünkre várjuk a munkatársakat mondta Nagy Géza ápolási igazgató. 

Kifejtette: nem egy esetben 80-100 kilométerre élő dolgozót kell felvenniük, akinek a bejárást, lakhatását is meg kell oldani. – Ebben lesz kiemelkedően fontos, és a tárgyalási pozíciónkat is javítja, hogy azt mondhatjuk, a nővérszállóban erre kényelmesen és komfortosan adott a lehetőség, s a humánerőforrás megtartásában is lényeges lesz – mutatott rá Nagy Géza.

– Minden fejlesztés fontos, minden gyógyszer, műszer és gép, de az embert, az orvost, az ápolót, a háttérszolgáltatásban dolgozót, semmi sem helyettesítheti. Ez a kulcsa a magas színvonalú betegellátásnak – jelentette ki dr. Szűcs Attila, aki kiemelt jelentőségűnek nevezte a nővérszálló megépítését, amire az Országos Kórházi Főigazgatóság 2016-ban nyújtotta be a pályázatot, hogy uniós forrásból a nyíregyházi oktatókórház területén megépülhessen az új, modern nővérszálló. További részletek a teljes cikkben

Legolvasottabb cikkeink