• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Létrejött a Magyar Kézsebészeti Központ

Lapszemle 2019.02.18 Forrás: portfolio.hu
Létrejött a Magyar Kézsebészeti Központ

Létrejött a szakma legkiválóbb hazai szakemberei által jegyzett kézsebészeti orvostudományi kiválósági centrum.

A hazai magánegészségügyi piac egyik legaktívabb társaságcsoportja, a Tritonlife (korábbi nevén MedAlliance) fejlődésének újabb, különleges lépését jelentette be hétfőn. A Tritonlife legújabb tagjaként ugyanis létrejött a Magyar Kézsebészeti Központ, a szakma legkiválóbb hazai szakemberei által jegyzett kézsebészeti orvostudományi kiválósági centrum. Egy olyan magas szintű ellátást biztosító sebészeti intézményrendszer, mely mind járó-, mind fekvőbeteg ellátásban, mind egynapos sebészetben lefedi a kézsebészet teljes spektrumát, páciensei számára - szakmai szempontból - a világon jelenleg elérhető legmagasabb szintű kézsebészeti ellátást biztosítva. Dr. Szabó Zsolt főorvos, a központ orvosigazgatója és egyik alapítója a társaság közleménye szerint azt emelte ki, hogy ez egy valódi mérföldkő a hazai kézsebészet történetében - írta a portfolio.hu.

Ennyi magas szintű, az ország különböző kórházaiban dolgozó kiemelkedő felkészültségű szakember soha nem dolgozott egy központ égisze alatt. Ez példa nélküli tudás-, és tapasztalati koncentráció - tette hozzá az alapító, aki a világ több nagy jelentős centrumában dolgozott korábban, a Magyar Kézsebészeti Társaság korábbi elnöke, és ma is a Kézsebészeti Világtársaság (IFSSH), és a brüsszeli székhelyű Európai Kézsebészeti Tanács elnöke.

Dr. Fábián Lajos, a TritonLife csoport egyik alapítója és elnöke a részletekről annyit árult el, hogy az intézményi hátteret induláskor a Róbert Magánkórházunkban biztosítják, de mivel zajlik mind a járó-, mind a fekvőbeteg ellátó kapacitás bővítése, belátható időn belül több helyszínen is meg szeretnének jelenni ezzel a szolgáltatással is.

Szabó Zsolt főorvos emlékeztetett arra, hogy kézsebészeti betegek ellátása hagyományosan baleseti sebészeti osztályokon történik, ahol a nagyobb sérülések, életet közvetlenül veszélyeztető állapotok ellátása miatt háttérbe szorulnak a közvetlen életveszélyt nem jelentő kézsérülések, amelyek ha nem kapnak megfelelő színvonalú elsődleges ellátást, sokszor élethosszig tartó munkaképesség-, és életminőség csökkenéshez vezetnek.

Meg kell nézni egy sürgősségi osztályon várakozó betegek sorát, ahol mindig a kézsérült kerül hátrébb sorolásra a súlyosabb esetek miatt. Ma már nem csak a kézsérülések, hanem a civilizációs kéz ártalmak is jelentős oki tényezőt jelentenek. Az általa vezetett specializált miskolci kézsebészeten évi 2500 műtétet végeznek, napi 30-50 járóbeteg ellátásával kombinálva.

Meglátása szerint nagyon kevés ilyen specializált ellátóhely működik az országban, pedig az évi sok tízezer páciens ellátása ezt igényelné.

A főorvos azt is kiemelte, hogy a gazdaságosabb, egynapos sebészeti ellátás fejlesztésével feleslegesen foglalt kórházi ágyak és kapacitás szabadíthatók fel, olcsóbbá téve az így jobb minőségben nyújtott állami egészségügyi ellátást is.

központ árai szerint egy kézsebészeti szakorvosi vizsgálat ára most 20 ezer forint, a kézsebészeti műtétek 100-350 ezer forint között terjednek. A teljes cikk itt olvasható

Legolvasottabb cikkeink