• nátha
  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

 • melanóma
  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

  • 10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

   10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

 • egynapos sebészet
  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

Magyar kézben az MRI diagnosztika csúcsát jelentő technológia

Lapszemle 2021.05.18 Forrás: forbes.hu
Magyar kézben az MRI diagnosztika csúcsát jelentő technológia

Olyan képalkotó berendezéseket hoznak létre, amelyek valós időben képesek lekövetni molekuláris és funkcionális folyamatokat az agyban.

A Mediso Kft. magyar orvostechnológiai társaság megvásárolta a strasbourgi székhelyű RS2D nevű cég által fejlesztett MRI technológiát. A Nanalysis Scientific kanadai vállalatcsoporthoz tartozó francia leánycég és az orvosi képalkotótechnológiával foglalkozó magyar Mediso több mint hat éve dolgoznak együtt és két éve írtak alá egy technológiai transzferről szóló megállapodást, ez zárult le most – tudta meg a Forbes.hu az érintett társaságoktól.

A Mediso eddig egy kereskedelmi- és licencszerződés keretei között fejlesztette az ún. Nanoscan MRI 3T és 7T termékvonalait, ennek alapjait egy világviszonylatban is egyedülállónak számító, teljes egészében folyékonyhélium-mentes szupravezető mágnes képezi, ez az MRI diagnosztikai eszközök világszerte elismert csúcsmodellje. A fejlesztésbe a franciák adták az MRI technológiát, ezt vásárolta meg most a Mediso. A deal magában foglalja a technológia hardver és szoftver komponenseit. A vételár üzleti titok - írta a lap.

Egy ilyen technológiai transzfer egyáltalán nem egyszerű folyamat, a technológia átvétele két évig tartott. Ennek során a Mediso átalakította a céges infrastruktúráját és több mint 20 főre növelték az MRI fejlesztési osztályukat a hazai cégközpontunkon belül.

Fontos, hogy nem cégfelvásárlás történt, a RS2D más profilú termékekkel is foglalkozik, de ami az MRI-t illeti, disztribútorként és szervízpartnerként együttdolgozik a Medisóval a jövőben is (Franciaországban például ők lesznek a kizárólagos disztribútorok), ugyanakkor ezen a területen nem lesz konkurense a magyar cégnek.

„A technológiavásárlás mellett nagyon fontos volt, hogy a tudástranszfer is hatékonyan meg tudjon valósulni, ne csak vegyünk valami, amihez semmit nem értünk - – magyarázza Bagaméry Gergő, a Mediso pre-klinikai termékfejlesztési igazgatója a Forbes.hu kérdésére – Ez volt a nehezebb része a dolognak, hiszen itt egy közel 12 évig fejlesztett, nagyon magas színvonalú rendszerről van szó. Továbbiak a cikkben

(A képen: Bagaméry Gergő, a Mediso termékfejlesztési igazgatója és édesapja, Bagaméry István, a társaság alapítója. Fotó: Mediso-forbes.hu)

Legolvasottabb cikkeink