• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

   Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

 • egynapos sebészet
  • "Sokkal több beteget tudunk ellátni az egynapos sebészet során"

  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

Magyar professzor terápiájával állították talpra a pápát

Lapszemle 2023.03.16 Forrás: Index
Magyar professzor terápiájával állították talpra a pápát

Mester Endre 1965-ben kezdte el a lézerkutatását. 1974-ben alapította meg a Semmelweis Lézeres Kutatóközpontot.

Megválasztása tizedik évfordulóján Ferenc pápa talpra állt. Szó szerint. Az utóbbi évet ugyanis súlyos térdproblémái miatt kerekesszékben töltötte, komoly fájdalmai miatt képtelen volt járni, már-már a visszavonulás gondolatát forgatta a fejében. De akkor egy zseniális magyar orvosprofesszor terápiájával meggyógyították, írja az Index

December 31., XVI. Benedek halála óta először adott interjút Ferenc pápa. A 86 éves katolikus egyházfő a Sky Newsnak nyilatkozott. A derűs hangú monológ lényege az volt, hogy az idős férfiú meggyógyult, sikeres volt a beteg térdét célzó terápia, és felkelhetett a kerekesszékből, ahová körülbelül egy éve kényszerült. 

A professzor már 39 éve, 1984 óta nincs az élők sorában, de módszerével fia, Mester Ádám a mai napig gyógyít a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ második emeleti rendelőjében. Itt látogattuk meg rendelés közben a tanár urat, ott-tartózkodásunk alatt három beteg is megkapta a gyógyító lézersugarakat, mindhárman könnyek között dicsérték a mágikus hatású terápiát – ugyanazt, amely Ferenc pápát is talpra állította. 

Mester Endre 1965-ben kezdte el a lézerkutatását. 1974-ben alapította meg a Semmelweis Lézeres Kutatóközpontot, és az élete hátralevő részéig folytatta munkáját. Az ő nevéhez kötődik a „lágylézer” (soft laser) felfedezése. Az alacsony intenzitású lézer biostimuláló hatásairól 1967-ben jelentetett meg először publikációkat. Tudományos kísérleteket végzett a lézersugárzás biológiai hatásairól. 56 éve hozta nyilvánosságra megfigyelését, hogy kis teljesítményű lézer hatására a borotvált hátú egereken a szőr gyorsabban nőtt ki, mint a nem kezelt társaikén.

Az első alkalmazások helyszíne, ha már Ferenc pápánál és a Vatikánnál tartunk, Olaszország volt. Amúgy a pápát itt, a Péterfy Sándor Utcai Kórházban is nyugodtan alávethették volna a lézerterápiának, ugyanaz a – kedvező – eredmény született volna. 

A nyolcvanas években nem akárkik jártak édesapámhoz a gyógyulást keresve – meséli Mester tanár úr. – Az egyik nagy európai multicég tulajdonosát is meggyógyította, aki hálaajándékként egy Mercedes gépkocsival lepte meg apámat. Ma már ezt nem volna szabad elfogadni, de jó negyven éve még mások voltak a törvények… Akkoriban még Budapesten kívül kevés helyen alkalmazták a lézerterápiát, de ma már nem szükséges eljönni Pestre a gyógyulásért.

További részletek az Index cikkében. 

Legolvasottabb cikkeink