• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

 • egynapos sebészet
  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

Másodfokon felmentették a vesztegetéssel vádolt pszichiátert

Lapszemle 2022.09.30 Forrás: medicalonline.hu
Másodfokon felmentették a vesztegetéssel vádolt pszichiátert

A páciens által ott helyben felajánlott 300.000 forintot nem fogadta el, de arra úgy reagált, hogy majd a magánrendelésen ezt is elintézik.

A vesztegetés elfogadásának bűntette miatt dr. Cs. J. K. ellen indult büntetőügyben a Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatta az elsőfokú bíróság ítéletét és a vádlottat bűncselekmény hiányában felmentette az ellene emelt vád alól. A másodfokú döntés nem jogerős, ellene az ügyészség fellebbezést jelenthet be a Kúriához - írta a medicalonline.hu.

A Fővárosi Törvényszék a 2022. április 19-én kihirdetett ítéletében dr. Cs. J. K. vádlottat bűnösnek mondta ki önálló intézkedésre jogosult személy által elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettében, ezért őt 2 év – 4 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, 2.400.000 forint pénzbüntetésre és 4 évre az egészségügyi szakképzettséget igénylő foglalkozás gyakorlásától történő eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú ítéletben megállapított tényállás lényege szerint a vádlott addiktológus, pszichiáter főorvosként dolgozott, ennek keretében addiktológiai és ehhez társuló egyéb viselkedési zavarokban szenvedő betegek szakellátását végezte, intézkedési, döntési, ellenőrzési, javaslattételi, aláírási joggal. A Nemzeti Védelmi Szakszolgálat a róla beérkezett információk alapján dr. Cs. J. K. ellen megbízhatósági vizsgálatot rendelt el, amelyet a valódi cél leplezésével végrehajtott információgyűjtéssel, továbbá jelölt pénz alkalmazásával folytatott le. Ennek során a tárgyalótiszt az előzetesen megbeszélt időpontban, kilétét fel nem fedve megjelent a vádlott rendelőjében, ahol előadta, hogy börtönbüntetése megkezdését fél évvel el kívánja halasztani, ám erre nincs megfelelő indoka, ezért nem lenne hálátlan, ha ebben a vádlott segítene neki. A vádlott erre magánrendelésére irányította a pácienst, azzal, hogy megoldható, hogy 2-3 hónapra visszamenőleg valótlan betegút rögzítésével olyan kezelést igazol neki, amely már alapjául szolgálhat a börtönbüntetés elhalasztásához. A páciens által ott helyben felajánlott 300.000 forintot nem fogadta el, de arra úgy reagált, hogy majd a magánrendelésen ezt is elintézik.

A Fővárosi Ítélőtábla álláspontja szerint az elsőfokú ítéletben rögzített tényállásban leírt vádlotti magatartás nem valósítja meg a vád tárgyává tett vesztegetés bűncselekményét, mivel a vádlott egészségügyi szolgálati jogviszonyával összefüggésben a megbízhatósági vizsgálat lefolytatása során nem fogadott el sem előnyt, sem pedig annak ígéretét.

Az ítélőtábla az ügyészi nyilatkozatot követően dönt a határozat jogerősítéséről, illetve amennyiben az ügyészség fellebbezést jelent be, felterjeszti az iratokat a Kúriára a harmadfokú elbírálás érdekében.

Legolvasottabb cikkeink