• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

 • egynapos sebészet
  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

Maszkot vagy kendőt kell viselni a BKK járatain április 27-től

Lapszemle 2020.04.18 Forrás: hvg.hu
Maszkot vagy kendőt kell viselni a BKK járatain április 27-től

Székesfehérvár fideszes polgármestere még szigorúbb intézkedéseket hozott, a hétvégére kötelezővé tette a maszkviselést a közterületen.

Nem csak Orbán Viktor miniszterelnök, hanem Karácsony Gergely főpolgármester szerint is indokolt a szigorítás Budapesten, ezért elrendelte, hogy a BKK járataira csak valamilyen arcot eltakaró kendővel, sállal vagy maszkkal lehet felszállni április 27-től - tudta meg a hvg.hu. Információink szerint a döntéssel a kerületi polgármesterek is egyetértettek.

Nem sokkal később Karácsony Gergely főpolgármester ezt a Facebook-oldalán is bejelentette: "Nagyon várunk már arra, visszatérjünk a régi életünkhöz. Azonban ahhoz, hogy fokozatosan enyhíteni lehessen a korlátozásokon, először szigorítanunk kell. Nem lazítani kell most a fegyelmen, hanem az eddigieknél is jobban betartani minden intézkedést. Egyre szebb az idő, egyre nagyobb a kísértés. De nemet kell mondanunk rá. A kormány által az önkormányzatoknak biztosított jogomnál fogva ismételten elrendeltem, hogy majdnem az egész hétvégére legyen lezárva a Margitsziget. A húsvéti tapasztalatokra építve most szombaton és vasárnap reggel 9 és este 8 óra között lesz a lezárás, így a futók, szigorúan betartva a 10 méteres követési távolságot, a kora reggeli és esti órákban ki tudnak menni sportolni. Óbuda-Békásmegyer polgármesterével egyeztetve ugyanez a korlátozás érinteni fogja az Óbudai-szigetet is. Emellett még egy dologban kérem az együttműködésüket, méghozzá a közösségi közlekedéssel kapcsolatban. Április 27-től, azaz jövő utáni hétfőtől a BKK járatait kizárólag kendővel vagy sállal eltakart arccal vagy maszkban lehet igénybe venni. Így óvhatjuk meg a mások és saját egészségünket is!"

Az érettségi miatt május 4-étől sűrűbben közlekednek majd a járatok, hogy így csökkentsék a tumultust. Karácsony Gergely a hétvégére ismét lezárja a Margit-szigetet 9-20 óra között, és a III. kerülettel egyeztetve az Óbudai-szigetet és a Római-partot. Húsvétkor is hasonló döntést hozott, igaz, akkor a Margit-sziget este 10-ig volt lezárva.

A maszk - vagy valamilyen kendő - előírása nem egyedi: Bécsben április 13-tól kötelező ebben felszállni a tömegközlekedésre. Székesfehérvár fideszes polgármestere, Cser-Palkovics András ennél szigorúbb intézkedéseket hozott, a hétvégére kötelezővé tette a maszkviselést a közterületen. Tudomásunk szerint ilyen a fővárosban nem merült fel.

Legolvasottabb cikkeink