• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Megalakult a hegyvidéki orvosklub

Lapszemle 2019.02.01 Forrás: hegyvidekujsag.eu
Megalakult a hegyvidéki orvosklub

A klub nemcsak az aktív, hanem a már nyugállományba vonult szakembereket is várja.

A XII. kerületben 1300 orvos dolgozik, nekik köszönhetően magas színvonalú és – ami legalább ennyire fontos – zökkenőmentes az ellátás. Őket fogná össze az az ebben a formájában egyedülálló orvosklub, amely dr. Sepp Csaba hegyvidéki gyermekorvos kezdeményezésére, a Magyar Orvosi Kamara Budapesti Területi Szervezetének keretében alakult meg. A klubot támogatja a Hegyvidéki Önkormányzat, és a Hegyvidéki Kulturális Szalonban biztosít helyet a havi találkozóknak - adta hírül a Hegyvidékújság.

„Az orvosok részéről már korábban felmerült, hogy jó lenne egy kicsit többet tudni egymásról, az intézmények falain kívül is találkozni. Ennek a jogos igénynek tesz eleget az orvosklub életre hívása” – szólt az előzményekről dr. Sepp Csaba. Az orvosi kamara választókerületi elnöke elmondta, hogy a klub nemcsak az aktív, hanem a már nyugállományba vonult szakembereket is várja.

A cél kettős: egyrészt lehetőséget adni arra, hogy az orvosok nyugodt körülmények között, kötetlen formában oszthassák meg egymással tapasztalataikat, észrevételeiket. Másrészt a szakmai előadások hozzájárulhatnak a gyógyító tevékenység további javításához. Ezenkívül igyekeznek az egészségüggyel kapcsolatos napi aktualitásokkal megismertetni az orvosokat, és olyan témákat is érintenek, amik nem feltétlenül tanulhatók az egyetemi képzésen. Ezt a törekvést tükrözi az első, január végi találkozó, amelyen a többi között a kamara orvosetikai bizottságának elnöke, a sebészeti klinika igazgatója beszélt az orvosetika kérdéseiről. Februárban az Egészséges Budapest Programot ismerteti Cserháti Péter miniszteri biztos.

„Azt szeretnénk, hogy a klub egyfajta fórumként működjön, hiszen a tapasztalatcsere rendkívül fontos az orvosi munkában. Nemcsak a szakmai, hanem az emberi kapcsolatok építését is szem előtt tartjuk, úgy lehet ugyanis igazán hatékony az egészségügy, ha a benne dolgozó szakemberek ismerik egymást” – mondta dr. Sepp Csaba, hozzátéve, hogy a kamara az érdekvédelem mellett épp az ilyen kezdeményezéseket hivatott támogatni - idézte a cikk.

Legolvasottabb cikkeink