• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Megoldódott a helyettesítés, lesz háziorvos a két településen

Lapszemle 2020.01.13 Forrás: heol.hu
Megoldódott a helyettesítés, lesz háziorvos a két településen

Felmondott a háziorvos, mivel nem egyszer előfordult, hogy néhány beteg minősíthetetlenül viselkedett a rendelőben.

Néhány beteg felelőtlen és vállalhatatlan ­viselkedése miatt egy hónapja döntött úgy dr. Dömök László, Tarnalelesz és Szentdomonkos helyettesítő háziorvosa, hogy felmond. Kovács Béla, Tarnalelesz polgármestere a heol.hu-nak elmondta, az elmúlt években egymást váltották a helyettesítő háziorvosok a faluban és a szomszédos Szentdomonkoson. A legutóbb egy kiváló szakemberrel, dr. Dömök Lászlóval sikerült megállapodniuk, aki hétfőn, szerdán és pénteken Tarnaleleszen, kedden és csütörtökön pedig Szentdomonkoson látta el a betegeket. Egy hónappal ezelőtt azonban felmondott, mivel nem egyszer előfordult, hogy néhány beteg minősíthetetlenül viselkedett a rendelőben. Azóta megállás nélkül egyeztetünk, hogy megoldjuk a helyettesítést, ám eddig nem jártunk sikerrel.

Elkeserítő a helyzet, hiszen minden feltétel adott a településen a színvonalas gyógyító munkához. Szépen felújított orvosi rendelő, szolgálati lakás várja a falu leendő orvosát. A Magyar falu programban tavaly újabb 1,8 millió forintot nyertünk orvosi eszközök beszerzésére. Hiába a megfelelő háttér, szakembert égen-földön nem találunk. Sajnos nem csak a leleszieket, hanem a szentdomonkosiakat is sújtja a helyzet, így közel kétezer ember maradhat átmenetileg háziorvosi ellátás nélkül. Mivel vegyes körzetekről beszélünk, így a kisgyermekes családok, a helyi idősotthon lakói, illetve a közel kétszáz iskolás gyermekünk is ellátatlanul maradnak – fogalmazott a falu első embere.

Dr. Dömök László főorvos egy éve, helyettesítésben vállalta a praxist. A hetvenéves, az egész térségben ismert és megbecsült szakember annyit mondott a lapnak, hogy belefáradt a munkába, és abba, hogy néhány beteg a lába kapcájának tekintette. Esetükben hiába próbált a szakma szabályainak megfelelően eljárni, előfordult, hogy üvöltözéssel, fenyegetőzéssel zárult egy-egy vita. Hiába ügyelt a rendre egy polgárőr az épületben, a rendelőben ő szembesült a betegek viselkedésével. – December 9-én, írásban nyújtottam be az önkormányzathoz a felmondásomat, ez most lejár.

Péntek délben újabb orvossal egyeztetett Kovács Béla, Tarnalelesz polgármestere annak érdekében, hogy a két faluban megoldódjon az egészségügyi alapellátás biztosítása. Érdeklődésünkre elmondta, a tárgyalás eredményesen zajlott, így január 13-tól dr. Géczi Ildikó és dr. Kovács Péter látják el a betegeket a két településen - írta a lap.

 

Legolvasottabb cikkeink