• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Mégsem hizlal a csoki?

Lapszemle Forrás: hvg.hu

A tudósok épp megdöntik a közkeletű vélekedést, miszerint a csoki hizlal.

A csokoládé fogyasztásra egyébként sem nehéz jó indokot találni, de most már lelkiismeret-furdalást sem kell éreznünk miatta. A tudósok ugyanis épp megdöntik a közkeletű vélekedést, miszerint a csoki hizlal. A legújabb kutatások szerint épp ellenkezőleg. A kutatók úgy találták, a kakaó az egyik legjobb flavonoid-antioxidáns tulajdonságú növényi hatóanyag-forrás, írja a DailyMail a Journal of Agricultural and Food Chemistry nevű folyóiratra hivatkozva. Az antioxidánsokról már korábban kimutatták, hogy csökkentik a vércukorszintet, segítik megelőzni az elhízást és a cukorbetegség egy fajtáját is, de a kutatók most a csokoládé további jótékony hatásaira is találtak bizonyítékot: az agyműködést felpörgetve segíti a gondolkodást, csökkenti az étvágyat, sőt még a vérnyomást is – olvasható a hvg.hu portálján. Az étcsokoládé jótékony hatásához az is hozzájárul – vélekednek a kutatók, hogy a belekben megerjednek a kakaóbab rostjai.