A csokoládé fogyasztásra egyébként sem nehéz jó indokot találni, de most már lelkiismeret-furdalást sem kell éreznünk miatta. A tudósok ugyanis épp megdöntik a közkeletű vélekedést, miszerint a csoki hizlal. A legújabb kutatások szerint épp ellenkezőleg. A kutatók úgy találták, a kakaó az egyik legjobb flavonoid-antioxidáns tulajdonságú növényi hatóanyag-forrás, írja a DailyMail a Journal of Agricultural and Food Chemistry nevű folyóiratra hivatkozva. Az antioxidánsokról már korábban kimutatták, hogy csökkentik a vércukorszintet, segítik megelőzni az elhízást és a cukorbetegség egy fajtáját is, de a kutatók most a csokoládé további jótékony hatásaira is találtak bizonyítékot: az agyműködést felpörgetve segíti a gondolkodást, csökkenti az étvágyat, sőt még a vérnyomást is –
olvasható a hvg.hu portálján. Az étcsokoládé jótékony hatásához az is hozzájárul – vélekednek a kutatók, hogy a belekben megerjednek a kakaóbab rostjai.