• nátha
  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

   Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

   Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

  • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

   Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

  • Ismét végeznek egynapos beavatkozásokat Szentesen

   Ismét végeznek egynapos beavatkozásokat Szentesen

Megújult a Göncöl utcai háziorvosi rendelő a 13. kerületben

Lapszemle 2023.09.16 Forrás: Budapest13.hu
Megújult a Göncöl utcai háziorvosi rendelő a 13. kerületben

A teljes beruházása 1,2 milliárd forintba került, a XIII. Kerületi Önkormányzat 1,5 milliárd forintot nyert az Egészséges Budapest Program pályázaton.

Az Egészséges Budapest Program támogatásából és önkormányzatunk saját forrásaiból valósult meg a Göncöl utcai (Göncöl utca 28-30.) háziorvosi rendelőintézet teljes körű rekonstrukciója és bővítése. A korszerűsítés 1,2 milliárd forintba került. Az energetikailag is modernizált háziorvosi rendelő alapterülete csaknem a duplájára nőtt. A XIII. kerület az elmúlt 10 évben 8 milliárd forintot fordított egészségügyi fejlesztésre. A mai átadóünnepségen beszédet mondott dr. Tóth József polgármester, dr. Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára és Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, írja a budapest13.hu

A Göncöl utcai rendelőintézet teljes beruházása 1,2 milliárd forintba került. A XIII. Kerületi Önkormányzat 1,5 milliárd forintot nyert el az Egészséges Budapest Program pályázaton; ebből az összegből 920 millió forintot fordítottunk a Göncöl utcai háziorvosi rendelő korszerűsítésére, saját forrásból további 293 millió forintot. Az Egészséges Budapest Programban elnyert támogatásból 580 millió forintot orvosi műszerek beszerzésére költött a XIII. kerület. Dr. Tóth József polgármester köszönetet mondott az egészségügyi kormányzatnak és a főváros vezetésének, hogy ezt a forrást megkapta a XIII. kerület.

A Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára, dr. Takács Péter arról beszélt az átadóünnepségen: „Az egészségügyi ellátórendszerünk cipeli magával azt a régi örökséget, hogy nagyon kórházközpontú. Ezért aztán jóval nagyobb figyelemmel fordulunk a prevenció, az alapellátás felé. A lakóhelyközeli ellátásokat szeretnénk megerősíteni. Én megköszönöm a XIII. kerületnek, hogy ebben konstruktívan együtt gondolkodtak velünk, és a magyar kormány örömmel támogatta ezt a helyi projektet, amely az Egészséges Budapest Program keretein belül valósult meg.”

Karácsony Gergely főpolgármester kitért arra: „Ez egy közös siker, a kerület, a kormány és a főváros közös sikere, és ami a legfontosabb, a budapestieké. 2019 végén az új városvezetés és a magyar kormány megállapodott egy átfogó városfejlesztési csomagról az atlétikai világbajnokság kapcsán. Azt kértük a kormánytól, ez ne egy egyszerű sportesemény legyen, hanem egy olyan városfejlesztési koncepció része, amely egy egészségesebb várost eredményez. Ennek keretében a kormány 50 milliárd forintot biztosít az Egészséges Budapest Programra, a kerületi járóbeteg-ellátó intézmények fejlesztésére.

További részletek a budapest13.hu portálon. 

Legolvasottabb cikkeink