• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Megújult a pusztaföldvári orvosi rendelő és egészségház

Lapszemle 2019.03.16 Forrás: beol.hu
Megújult a pusztaföldvári orvosi rendelő és egészségház

Megújultak az orvosi, a fogorvosi, a védőnői rendelők mellett a szociális helyiségek, a várók.

Komfortos, gazdaságos fenntartású, modern eszközökkel felszerelt – a gyógyító munkához minden adott a pusztaföldvári orvosi rendelőben és egészségházban. A háziorvos, a fogorvos és a védőnői szolgálatnak helyet adó ingatlan a TOP-os beruházások sorában elsőként valósult meg. Az ünnepélyes átadáson, csütörtökön délután Tolnai Péter, a megyei közgyűlés alelnöke azt fogalmazta meg, mennyire fontos egy közösség életében az ilyen beruházás - írja a beol.hu.

A színvonalas ellátáshoz nélkülözhetetlen eszközbeszerzés mellett a projekt keretében az épület is megújulhatott és a helyi önkormányzat segítő hozzáállását is dicséretesnek nevezte ünnepi köszöntőjében. Arra már dr. Fodor Zsuzsanna adjunktus emlékeztetett, körülbelül 100 évre kell visszatekinteni az épület múltjában. Az első felújítás 1961-ben megtörtént, azóta várták a korunknak megfelelő modernizációra, állagmegóvásra. A mostani projekt keretében ez megvalósult az akadálymentesítéssel, az eszközbeszerzésekkel együtt.

– Nekünk, itt dolgozóknak ez a beruházás nagyon fontos volt. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen színvonalon fogadjuk s látjuk el a betegeinket. A környezeti szépítés, virágosítás még hátra van, azt a tavalyi jótékonysági báli bevételből megvalósítjuk, vagyis felvirágoztatjuk az egészségházat és környezetét – mondta az ünnepélyes átadón a pusztaföldváriak háziorvosa. Ahogy ő is köszönetet mondott minden segítőnek (akik a ki- és visszaköltözésben segítettek, a lakosságnak, akik türelemmel fogadták a változásokat), úgy a polgármester, dr. Baranyi István is megköszönte a sikeres projektben résztvevők munkáját.

– Jó szakemberek dolgoznak nálunk, értünk, ezért is volt fontos számunkra, hogy ez a beruházás megvalósuljon, tudtuk, megéri ez a befektetés. Amikor kellett, a plusz támogatás biztosításával is segítettünk – tette hozzá a község vezetője. A TOP-os pályázattal 58.9 millió forintot nyert a község az egészségházra. Ebből orvosi eszközre majd 6 milliót fordítottak (ultarhang, székek, bútorok, eszközök stb.). Napelem szolgálja a folytatásban a takarékosabb fenntartását az épületnek.

Megújultak az orvosi, a fogorvosi, a védőnői rendelők mellett a szociális helyiségek, a várók. A fogorvosi rendelőbe önkormányzati forrásból vásároltak egy fogorvosi széket.

 

Legolvasottabb cikkeink