• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Modell- és példaértékű az egri kórház működése

Lapszemle 2020.01.16 Forrás: egerhirek.hu
Modell- és példaértékű az egri kórház működése

Az elkötelezett, szakmailag képzett munkatársaknak köszönhetően a kórház által nyújtott orvos-szakmai színvonal kiemelkedik a megyei kórházak között

Modell és példaértékű az egri kórház működése más kórházak számára – fogalmazott a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet főigazgatója Dr. Vácity József a 2019-es év eredményeit értékelő, valamit 2020 várható eredményeit ismertette. Az intézménynek 33 hónapja stabil a gazdasága, nincs adóssága, kiszámítható környezetben folyik a gyógyító munka, írja az egerhirek.hu.

A kórház 2016 áprilisa óta nyereségesen működik. Egyetlen kórház az országban, ahol hiteles bérfelosztáson alapuló kontrolling rendszer és esetszintű kontrolling rendszer működik. Egyetlen kórház, ahol a teljes kórházi vertikumban alkalmazzák a GS1 szabványú vonalkód rendszert. A Markhot Ferenc Kórház a korábbi viharos és zavaros problémás évek után az országban már mint „Egri modell” áll példaként a többi kórház előtt – tette hozzá a főigazgató.

Több száz milliós műszerbeszerzéseket és  komfortjavító fejlesztéseket hajtottak végre – hangzott el a tájékoztatón. A 2019. évi gép-műszer és ápolási eszköz beszerzések bruttó összege 661.063.732 forint volt. Infrastruktúra fejlesztő beruházás közel 164 millió Ft-ból valósult meg. Többek között két szájsebészeti kezelőegységgel, laparoszkópos urológiai műtéti eszközökkel, sebészeti egyéb eszközökkel, szemészeti nagy értékű műszerekkel: – OCT, operációs  mikroszkóp, lézer – bővült a kórház eszközparkja. Komfortjavító fejlesztések is megvalósultak, például korszerű ágyakat, szülőágyakat kapott az intézmény és a kulturált betegétkeztetést egyéni tálcás rendszerrel tudja biztosítani.

A folyamatban lévő pályázatok révén szintén jelentős fejlesztés valósul meg a Markhot Ferenc Kórházban. Az Infekciókontroll pályázaton elnyert összeg és a projekt konkretizálása folyamatban van. A Családbarát Szülészet II. pályázaton közel 90 millió forintot nyert az intézmény. További 40 millió forint saját forrással kiegészítve az összeget, a teljes szülészeti osztály felújításra kerül. Saját forrásból – mintegy 200 millió forint költség felvállalásával – a hotel épületrész 84 kórtermének vizesblokk építése 2020. januárban kezdődik el. Próbaüzemben működik az UHF alapú RFID betegkövető rendszer, melynek 60 milliós költségét ÁEEK vis major forrásából fedezte a kórház.

Az elkötelezett, szakmailag képzett, stabil orvosi, diplomás és szakdolgozói közösségnek köszönhetően a kórház által nyújtott orvos-szakmai színvonal kiemelkedik a megyei kórházak között, több szakmában klinikai színvonalat biztosít. Várhatóan országosan a 2020-as év, az egészségügyi ágazat gazdálkodási stabilizálásának éve lesz.

 

Legolvasottabb cikkeink