• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Műtét ebédidőben: szépségipar az illúziók határán

Lapszemle 2019.07.30 Forrás: magyarnemzet.hu
Műtét ebédidőben: szépségipar az illúziók határán

A szépségipar az újabb és újabb csodaszerekkel boldogan nyúl mélyen pénztárcánkba, miközben fennhangon hirdeti a természetességet.

Az elmúlt hónapokban rémtörténetek árasztották el az amerikai sajtót, hogy többszörösére nőtt a plasztikai sebészetben elhunytak száma. A halállistát Miami vezeti, amely az elmúlt tíz évben plasztikai sebészeti paradicsommá nőtte ki magát. Itt egyetlen klinikán legalább nyolc hölgy haláláról tudnak. A nemzeti felháborodást okozó felfedezést Urszán Albert plasztikai sebész szerint egyetlen veszélyes kezelés okozza, az úgynevezett brazil fenéknagyobbítás. Ilyenkor a páciens saját zsírját szívják le, és fecskendezik be a fenekébe - írta a magyarnemzet.hu.

Alapvetően minden szépészeti beavatkozásnál két-három százalékos az esély, hogy szövődmény alakuljon ki, ezt higiéniai előkészületekkel és megfelelő utókezeléssel lehet elkerülni. A 90-es években Amerikában a zsírleszívás számított a fertőzésveszély miatt a legveszélyesebb műtétnek, ma már azonban olyan rutinná vált – véli Pór Ferenc plasztikai sebész –, hogy gyakorlatilag másnap nyugodtan távozhat az illető a klinikáról. A technika fejlődése érdekes távlatokat nyitott. Egyrészt lehetőséget ad a költségek csökkentésére, mivel nem kell minden műtétet altatásban elvégezni, így kevesebb orvosra, nővérre van szükség, másrészt pedig lehetővé vált az egészségturizmus plasztikai sebészeti ága.

– Magyarországnak nagyon jó híre van az egészségturisták körében. Tudják, hogy magas színvonalú ellátást kaphatnak, jóval olcsóbban a nyugat-európai és főként az amerikai áraknál – mondja el Pór Ferenc.

– Amikor a 80-as években elkezdődtek itthon a plasztikai sebészeti beavatkozások, mindent a tb állt. Aztán a 90-es években jött a szigorítás, hogy kizárólag a rekonstrukciós műtéteket lehet tb-finanszírozással végezni. Azonban majdnem minden hölgynek van egy ciszta a mellében, amelyhez egyébként nem kellene nyúlni, de a sebész kiírja a műtétet, és ha már előkerült a kés, akkor fel is varrják az illető mellét. Vagy találnak valakinél egy nagyon kicsi köldöksérvet, amellyel szintén együtt lehetne élni, de ha az illető hasplasztikát szeretne, akkor ennek alapján elvégezhető. Az orrsövényferdülés például az orrplasztikát teszi lehetővé – sorolja.

Ez a három plasztikai műtét a legkelendőbb Magyarországon. További részletek a teljes cikkben

Legolvasottabb cikkeink