• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

”Napirenden van az egészségügyi dolgozók kötelező 3. oltása”

Lapszemle 2021.11.17 Forrás: atv.hu
”Napirenden van az egészségügyi dolgozók kötelező 3. oltása”

A jogszabálynak megfelelően minden minisztériumban elvárt az oltás felvétele, erről a dolgozókat tegnapig értesítették a minisztériumok.

Napirenden van az egészségügyi dolgozók kötelező harmadik oltása - ezt válaszolta a Koronavírus Központ tegnap az atv.hu megkeresésére. A KTK pedig kérdésünkre azt közölte: “a jogszabálynak megfelelően minden minisztériumban elvárt az oltás felvétele. Erről a dolgozókat tegnapig értesítették a minisztériumok”.​

...

A következő kérdéseket küldtük el: tervezi-e a kormány a maszkhasználat szigorítását, hogy ne csak a tömegközlekedési eszközökön és a hivatali ügyfélpontokon, hanem az üzletekben és zárt térben - mozi, színház - is kötelező legyen a viselése? Tervezi-e a kormány a rendezvények/tömegrendezvények tiltását bizonyos létszám fölött, és hogy védettségi igazolványhoz - oltottsághoz - köti a szállodák, éttermek látogatását?

A Kormányinfón legutóbb a védettségi igazolvány esetleges újbóli kötelező bemutatásával kapcsolatos kérdésre Gulyás Gergely azt mondta: ezek olyan döntések, amiket korábban már meghoztak, “de ha szükséges, újra meg tudunk hozni”, “a legfontosabb, hogy mindenki oltassa be magát”. De születhetnek még járványügyi döntések - jelentette ki a miniszter. A Koronavírus Sajtóközpont a válaszában emlékeztetett az eddigi döntésekre:  “a kórházakban újra emelt kapacitásokkal dolgoznak és kötelező a maszk viselése az egészségügyi intézmények mellett a tömegközlekedésben, és a kormányablakokban is”.

Tervezi-e a kormány a kötelező harmadik oltást?

A legfontosabb, hogy az oltatlanok mielőbb vegyék fel az oltást, hiszen a legerősebb védelem a betegség súlyos lefolyása ellen. Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta, hogy a Kormányinfón elhangzott - “napirenden van az egészségügyi dolgozók kötelező harmadik oltása” - válaszolta a Koronavírus Központ a kérdésünkre, tervezi-e a kormány, hogy  kötelezövé teszi a 3. oltást az első két oltáshoz ( a Janssen esetében egy ) hasonlóan. A legutóbbi Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kötelező harmadik oltással kapcsolatban azt mondta, “később születhet ilyen döntés, egyelőre nem született”.

Legolvasottabb cikkeink