• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

”Napirenden van az egészségügyi dolgozók kötelező 3. oltása”

Lapszemle 2021.11.17 Forrás: atv.hu
”Napirenden van az egészségügyi dolgozók kötelező 3. oltása”

A jogszabálynak megfelelően minden minisztériumban elvárt az oltás felvétele, erről a dolgozókat tegnapig értesítették a minisztériumok.

Napirenden van az egészségügyi dolgozók kötelező harmadik oltása - ezt válaszolta a Koronavírus Központ tegnap az atv.hu megkeresésére. A KTK pedig kérdésünkre azt közölte: “a jogszabálynak megfelelően minden minisztériumban elvárt az oltás felvétele. Erről a dolgozókat tegnapig értesítették a minisztériumok”.​

...

A következő kérdéseket küldtük el: tervezi-e a kormány a maszkhasználat szigorítását, hogy ne csak a tömegközlekedési eszközökön és a hivatali ügyfélpontokon, hanem az üzletekben és zárt térben - mozi, színház - is kötelező legyen a viselése? Tervezi-e a kormány a rendezvények/tömegrendezvények tiltását bizonyos létszám fölött, és hogy védettségi igazolványhoz - oltottsághoz - köti a szállodák, éttermek látogatását?

A Kormányinfón legutóbb a védettségi igazolvány esetleges újbóli kötelező bemutatásával kapcsolatos kérdésre Gulyás Gergely azt mondta: ezek olyan döntések, amiket korábban már meghoztak, “de ha szükséges, újra meg tudunk hozni”, “a legfontosabb, hogy mindenki oltassa be magát”. De születhetnek még járványügyi döntések - jelentette ki a miniszter. A Koronavírus Sajtóközpont a válaszában emlékeztetett az eddigi döntésekre:  “a kórházakban újra emelt kapacitásokkal dolgoznak és kötelező a maszk viselése az egészségügyi intézmények mellett a tömegközlekedésben, és a kormányablakokban is”.

Tervezi-e a kormány a kötelező harmadik oltást?

A legfontosabb, hogy az oltatlanok mielőbb vegyék fel az oltást, hiszen a legerősebb védelem a betegség súlyos lefolyása ellen. Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta, hogy a Kormányinfón elhangzott - “napirenden van az egészségügyi dolgozók kötelező harmadik oltása” - válaszolta a Koronavírus Központ a kérdésünkre, tervezi-e a kormány, hogy  kötelezövé teszi a 3. oltást az első két oltáshoz ( a Janssen esetében egy ) hasonlóan. A legutóbbi Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kötelező harmadik oltással kapcsolatban azt mondta, “később születhet ilyen döntés, egyelőre nem született”.

Legolvasottabb cikkeink