• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészeti központ létesítése kezdődik Velencén

   Egynapos sebészeti központ létesítése kezdődik Velencén

  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

Nyugtatgatják az ellátás felfüggesztése miatt háborgó ajkaiakat

Lapszemle 2021.12.21 Forrás: 24.hu
Nyugtatgatják az ellátás felfüggesztése miatt háborgó ajkaiakat

A veszprémi kórházigazgató azt ígérte, amint kisebb lesz a Covid miatti ágyigény, a traumatológia és a neurológia is visszatér a Magyar Imre Kórházba.

Sajtótájékoztatón gyűltek össze az ajkai és veszprémi kórházak vezetői, a Fidesz városi és országos nagyágyúja, hogy megnyugtassák a kedélyeket. Ajkán a Covid-járvány miatt ugyanis nagyrészt leállították a traumatológiai és neurológiai ellátásokat, ezért például a baleseti sérülteket a távolabbi Veszprémbe viszik. A városban pletykák kaptak szárnyra, az ellenzék is ráült a témára, ezért a kormánypárt szokatlan módon intézményvezetőkkel együtt higgasztott le mindenkit a 0 fok körül táncoló kinti zimankóban - tudósított a 24.hu.

Nagy Zoltán, a Magyar Imre Kórház főigazgatója először a korábbi fejlesztésekről beszélt az általa „üvegpalotának” is hívott óriási épülettömbre mutatva. Felsorolta a külső-belső felújításokat, hogy egy modern oxigénellátó hálózatot alakítottak ki, hogy 2020-ban Covid-kórházzá váltak, hogy az egyes járványhullámok mennyi tapasztalatot adtak. Fonák módon egy nyelvbotlást is elkövetett, amikor osztályok „bezárásáról” beszélt, igyekezett is csakhamar „szüneteltetésre” korrigálni. Szerinte működik az új struktúra, bár hozzátette: a betegek a veszprémi kórházban megkapják az ellátást, igaz, időtávban kicsit később.

Töreki-Vörös Ibolya, a megye fő kórházának, a veszprémi Csolnoky Ferencnek a főigazgatója vette át a szót. Miután ő is beszélt a fejlesztésekről, rátért arra, hogy központi veszélyhelyzeti tervek alapján történnek az ágyfelszabadítások, és javasolták a neurológiai és a traumatológiai ellátások Veszprémbe helyezését. Az ökölszabály szerint ha a covidos ágyak telítettsége eléri a 80 százalékot, ágyakat kell felszabadítani. Ajkán és Pápán is ez történt, e lépést csak más osztályok ágyszámának rovására lehetett végrehajtani.

A veszprémi kórházigazgató azt ígérte, amint kisebb lesz a Covid miatti ágyigény, a traumatológia és a neurológia is visszatér a Magyar Imre Kórházba.

Legolvasottabb cikkeink