• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Óriási szükség van egymás munkájának az erősítésére

Lapszemle 2020.06.01 Forrás: szoljon.hu
Óriási szükség van egymás munkájának az erősítésére

Pályázati forrásból fejlesztjük a pszichiát­riai osztályt, a gyermekpszichiátriát, az egynapos sebészeti ellátást.

Miért választotta az egészségügyet majd a képviselői munkát, milyen kihívásokkal találta szembe magát igazgatóként és hogyan élte meg a koronavírus járvány alatti időszakot – egyebek mellett erről is kérdezte a szoljon.hu dr. Bene Ildikót a Hetényi Géza Megyei Kórház vezetőjét, akinek munkáját nemrég a Mentőszolgálat is elismerte.

– Milyen szabályokhoz, hozzáálláshoz ragaszkodik igazgatóként, melyet mind magától, mind a kollégáitól megkövetel?

– Úgy vélem, a problémákat le tudjuk küzdeni, ha egy irányba húzzuk a szekeret, ez pedig csak akkor sikerül, ha keressük is a megoldást, nemcsak a problémákat soroljuk. Szeretem, ha valaki egyenes, őszinte, még akkor is, ha nem mindig esik jól, de csak így lehet előre haladni.

– Milyen megvalósítandó célokat, feladatokat lát még maga előtt?

– Komoly fejlesztések előtt állunk: hamarosan elkészül a skill labor, pályázati forrásból fejlesztjük a pszichiát­riai osztályt, a gyermekpszichiátriát, az egynapos sebészeti ellátást. Megkezdődött a rendelőintézet eszközparkjának megújítása. Az elmúlt időszakban örömmel értesültünk arról, hogy új orvos-nővérszálló létesítésére nyílik lehetőségünk. Nagyon fontosnak tartom, hogy minél több fiatal jöjjön a kórházunkba. Mi is érezzük, hogy egy egész generáció kiesett, sok osztályról egyszerre mennek nyugdíjba a dolgozók, kellenek a lelkes fiatalok, orvosok, szakdolgozók egyaránt.

Nemrég vette át a Magyar Mentésügyért Emlékérmet a mentőszolgálattal való kiváló szakmai együttműködésért. Hogyan kell elképzelni ezt az együttműködést, melyben úgy tudom, újítások is történtek?

– Felsorolni is nehéz, hogy a napi munkakapcsolaton túl mennyi fejlesztésben dolgoztunk együtt. Az akut kardiológiai betegellátás, a Stroke Centrum kialakítása, a sürgősségi ellátórendszerek hatékony működése elképzelhetetlen lenne a közös feladatellátás nélkül. Országgyűlési képviselőként együtt örülhettem az új mentőautóknak, a mentőállomások, a mentésirányítás megújulásának és kiemelkedő eredmény volt a megye egyik „fehér foltján”, Kőtelken megépült új mentőállomás átadása. Meghatottan hallgattam a kedves, méltató szavakat a kitüntetés átadásán.

– Hamarosan itt a nyár, talán véget ér a járvány, legalábbis lecsendesedik. Lesz-e ideje egy kis pihenésre, kikapcsolódásra, és ezt hogyan teszi majd?

– Nagy terveim nincsenek, egy kis nyugalom, lecsendesülés az, amire vágyom. Biztosan találunk néhány napot, amit a családommal eltöltünk, főzőcskézünk, beszélgetünk, társasozunk. Nagyon szeretek olvasni, gyűlnek a könyvek a polcomon. Remélem, hamarosan újra megölelhetem a kisunokámat is.

– Hogyan értékeli összességében az elmúlt egy évet, és hogyan tekint a jövőbe?

– Nem volt könnyű az elmúlt egy esztendő. A koronavírus-járvány pedig új kihívások elé állított mindannyiunkat. Biztos, hogy az életünk átalakul, az óvatosság velünk marad. Látjuk, milyen jó is, ha megölelhetjük szeretteinket, a nagyik puszit adhatnak az unokák pofijára, milyen jó, ha megnézhetünk egy jó filmet, színdarabot. Alapvetően optimista vagyok, igyekszem megtalálni minden napban a jót. Van egy Charlie Chaplin idézet, amit fontosnak tartok: „Az a nap, amelyik nevetés nélkül telik el, elvesztegetett idő”.

Legolvasottabb cikkeink