• nátha
  • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

   A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

 • melanóma
  • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

   Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

   Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

  • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Ózd és Kaposvár is fejleszthet a támogatásból

Lapszemle Forrás: Weborvos összeállítás

Jut a pénzből új járművekre, új orvosi eszközökre, a betegbiztonság javítására is.

Az Almási Balogh Pál Kórház sikeres pályázatot nyújtott be „Az egészségügyi szakellátást nyújtó közfinanszírozott szolgáltatók működési támogatásáról szóló felhívásra. A kórház működését hatékonyabbá tevő racionalizálási tervek közül kettő is támogatásban részesült összesen 72 millió forint nagyságrendben. A mosatási tevékenység átszervezésére elnyert támogatás összege: 64 millió forint, írja a Lokál Extra.

Jelenleg ezen tevékenységet egy elöregedett, elavult, rossz hatásfokú gépparkkal végzik, és a gépek teljes felújítására, cseréjére lenne szükség, annak érdekében, hogy a továbbiakban is zökkenőmentesen el tudják látni ezen feladatot. A vagyonvédelem erősítésére, a portaszolgálat és őrzés átszervezésére 8 millió forint támogatást nyertek, ami azért fontos, mert sajnos egyre nagyobb kihívást jelent a kórházi vagyon, a betegek értékeinek védelme, valamint a biztonságos betegellátás fenntartása.

A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház 9 sikeres pályázattal mintegy 160 millió forintot nyert, többek között a Központi Sterilizáló fejlesztésére az eszközpark részleges megújításával, a betegbiztonság, az infekciókontroll és a kórházhigiéne hatékonyságának növelése érdekében – számol be a kaposvarmost.hu portál. Új sebészeti fúrómotorokat szereznek be a Központi Műtő tevékenységének javítására, valamint új betegőrző monitorokat is vásárolnak. Három új betegszállító jármű vásárlásával folytatják a kórház gépjárműparkjának felújítását.

Hetvenhat százalékos energiamegtakarítást érhet el mosodai részlegében a Siófoki Kórház-Rendelőintézet egy sikeres pályázat segítségével. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által meghirdetett fejlesztési pályázaton 61 és fél millió forintot nyertek a kórház konyhai és mosodai rendszerének teljes megújítására. A több mint 12 éve gőzzel működő berendezések helyett ágymatrac tisztítására is alkalmas új mosógépet és elektromos présvasalókat vásárolhatnak, a konyhában pedig két új főzőüst beszerzésére is sor kerülhet – írja a sonline.hu portálja.